Meester Bart (Harderwijk) schrijft nieuw lied speciaal voor de medewerkers van Zuidwester ‘Geluk komt nooit alleen’

Al eerder ging meester Bart, leerkracht op Het Startblok in Harderwijk, viral met zijn lied over het thuisonderwijs: ‘Krijg de RamBam’. Gehandicaptenorganisatie Zuidwester benaderde hem om een lied te schrijven voor de hardwerkende medewerkers van deze organisatie. De leerkracht twijfelde geen moment en schreef het lied ‘Geluk komt nooit alleen’. (video)

Het lied is speciaal geschreven voor de medewerkers van Zuidwester om hen een hart onder de riem te steken.

Marc Bindels, Raad van Bestuur a.i. van Zuidwester: “Onze cliënten met een verstandelijke beperking of niet aangeboren hersenletsel moeten zoveel als mogelijk thuisblijven. Onze dagbestedingslocaties zijn gesloten, er zijn aangescherpte richtlijnen voor het bezoek van familie en de vaste uitjes met vrijwilligers gaan niet door. Het zijn noodzakelijke maatregelen, maar voor veel van onze cliëntgroepen is het onbegrijpelijk en hierdoor voor hen moeilijk om mee om te gaan. Dit betekent dat er veel van onze medewerkers wordt gevraagd.

Ik vind het heel mooi en bijzonder dat meester Bart speciaal voor onze medewerkers dit lied wilde schrijven. Ik ben hem daar dan ook enorm dankbaar voor.” Meester Bart -die eigenlijk Bart Jansen heet- was op zijn beurt blij verrast toen Zuidwester hem vroeg om een lied voor hun medewerkers te maken. Jansen: “Ik heb geen moment getwijfeld en vond het erg leuk om te doen. De medewerkers van Zuidwester verdienen deze aandacht. Hun werk is mooi en belangrijk, helemaal in deze tijd.”