Mediterrane vibes tijdens zondagse Ibiza markt op de boulevard in Harderwijk

Door Harry Schipper – Aankomende zondagmiddag 14 augustus belooft de Ibiza markt op de Harderwijkse boulevard een hele relaxte happening te worden, compleet met lounge muziek van live bands en DJ’s.

Door de uiterst succesvolle voorgaande edities, die vele duizenden bezoekers trokken, staat de Harderwijkse Ibiza markt met zo’n zeventig hippe marktkraampjes inmiddels bekend als zo ongeveer de beste en gezelligste en meest sfeervolle van heel Nederland

“Ik denk dat dit vooral komt door het schitterende decor dat onze boulevard vormt; al dat water, die boten en palmbomen. Da’s toch prachtig om daar tussen de kraampjes door te lopen?”, meent restauranthouder Gert Reijerse van De Admiraal. Samen met zijn collega Robert van den Berg van het nieuwe restaurant Cosy Harbour naast de Vischpoort én voormalig restauranthouder Arnold Posthumus van Monopole vormt dit trio de motor achter de Harderwijkse Ibiza markten.
 
Met hun Stichting Evenementen Boulevard Harderwijk zijn ze de afgelopen zeven jaar verantwoordelijk voor veel meer reuring op en om de boulevard. Denk maar aan de jaarlijkse evenementen als het Oktoberfest, Boulevard op Stelten, Borreltuin en Picknick Tuin.
 
De Ibiza markt die zondagmiddag om twaalf uur begint en duurt tot ’s avonds acht uur wordt alweer de vierde editie. Twee ervan organiseerden Robert, Arnold en Gert in 2020. Toen sloeg corona toe en kon de derde editie dat jaar niet doorgaan. En ook in 2021 weerhield het virus de mannen ervan om de drukbezochte markten te organiseren.
 
Maar dit jaar is dat anders. Zondag 31 juli trok de eerste editie van Ibiza markt Harderwijk al vele duizenden mensen. De edities van aankomende zondag en daarna die van zondag 28 augustus beloven dat succes te overtreffen. Zeker nu de weermannen en –vrouwen voorspellen dat het een zonovergoten en heerlijk warme ‘lazy Sunday afternoon’ wordt.
 
“Ik verwacht topdrukte in Harderwijk”, voorspelt Gert Reijerse. “Met heel veel spin-off voor de binnenstadondernemers”. Reijerse wijst erop dat er op de Ibiza markt uitsluitend marktkraamhouders worden toegelaten die hippe en creatieve spullen en kleding verkopen. “Voor geitenwollen sokken kun je er zeker niet terecht. Daarvoor moet je maar naar de braderie in Ermelo”, glimlacht hij. De boulevardondernemers hebben zelfs het bedrijfje Hip & Happy Events in de arm genomen om de marktformule goed te bewaken.

Ook Robert van den Berg verwacht topdrukte. “Het is ook een superleuke, hippe markt die perfect aansluit bij onze geupgrade boulevard. De mensen komen er speciaal voor vanuit alle delen van Nederland. Er bestaat op internet zelfs een hele community van mensen die op deze markten staan met hun spullen én van mensen die graag op deze markten komen, omdat het er altijd zo gezellig is”.
 
Om het allemaal nóg gezelliger te maken dan de markten op zichzelf al zijn, zorgen de boulevardondernemers ook voor wat Ibiza-sound. Zo komt er een podium bij de Vischpoort waar optredens zijn te verwachten van onder andere een Cubaanse zanger, trommelaars en een DJ die, ondersteunt door een saxofonist, lekkere Ibiza vibes uitstrooit over het publiek. Tussen de kramen door speelt ook nog een Harderwijkse brassband. Robert van den Berg:  “We beloven een heerlijk ongedwongen zomers sfeertje waar je ook aan een extra barretje met tafels en stoelen onder een parasolletje een heerlijke cocktail kunt drinken.

Ibiza markt Boulevard Harderwijk
 

Restaurant De Admiraal

Adresgegevens

Strandboulevard West 16
3841 CS Harderwijk

Telefoon

T. 0341-412446

Meer info