Medewerkers RSG Slingerbos | Levant vieren jubileum

Het zal de Harderwijkers vast niet zijn ontgaan dat RSG Slingerbos | Levant iets te vieren heeft. 

Een route van 5 km door de binnenstad van Harderwijk  heeft vrijdag 16 september 2016 in het teken gestaan van 50 jaar RSG Slingerbos.

De route was versierd met ballonnen en verschillende stands. Zelfs bij het Christelijk College Nassau-Veluwe hing een RSG-vlag als symbool voor de goede samenwerking tussen de verschillende vo-scholen in Harderwijk.
 
RSG Slingerbos/Levant 50 jarig bestaan
De school startte in 1966 als dependance van de Rijks HBS van Amersfoort in het gebouw van de lts aan de Stationslaan met + 45 leerlingen. Momenteel biedt de RSG in Harderwijk aan ruim 1.800 leerlingen onderwijs in een modern, nieuw schoolgebouw aan de Eisenhowerlaan. In 2003 is RSG Slingerbos gefuseerd met de Levant in Zeewolde. Nu 50 jaar later geeft RSG Slingerbos | Levant in totaal aan ruim 2.400 leerlingen les.
 
Medewerkers hebben het 50-jarige bestaan van de locatie in Harderwijk op vrijdag 16 september jl. gevierd en een ludieke wandel- en puzzelroute gedaan door 50 jaar geschiedenis van de RSG. De route startte op de huidige locatie aan de Eisenhowerlaan en liep langs het gebouw van de oude lts aan de Stationslaan waar de RSG destijds is gestart. Vervolgens liepen de wandelaars door de binnenstad naar de Vischmarkt waar het gebouw van de Linnaeusmavo ooit heeft gestaan en waarmee de RSG in 1970 is gefuseerd.

De puzzeltocht eindigde weer aan de Eisenhowerlaan en is afgesloten met een buffet en een gezellige feestavond. Het buffet is verzorgd door First Class uit Amersfoort, een horecabedrijf met maatschappelijke betrokkenheid. Jongeren met een achterstand tot het reguliere onderwijs volgen bij First Class hun school in een gepaste en praktijkgerichte werkomgeving. Zij krijgen hiermee de kans om, onder professionele leiding en toezicht,  hun mbo-diploma Horeca-assistent te halen.
 
Op 12 oktober a.s. is er bij RSG Slingerbos een bijeenkomst en receptie voor genodigden waarbij Peter Heerschop een lezing zal verzorgen. Voor de leerlingen wordt op 27 en 28 oktober a.s. een feestavond georganiseerd in samenwerking met Q-music en CliniClowns. De leerlingen zamelen sponsorgeld in voor het goede doel CliniClowns door als tegenprestatie 1 uur non-stop te dansen waarbij zij worden aangemoedigd door professionele dj's van Q-music.