Medailleregen voor Lisa Kruger bij World series Berlijn

Van donderdag 6 tot en met zondag 9 juli werd in Berlijn de laatste wedstrijd van de vier World series gezwommen voor het paralympisch zwemmen. Ook het Nederlands Paralympisch zwemteam met de Harderwijkse Lisa Kruger waren naar Berlijn afgereisd om deel te nemen aan het jaarlijkse grootste Paralympisch zwemtoernooi van de wereld. 

Lisa Kruger zwom een ”Uitdagend” programma, zoals zij zelf vooraf op Facebook meldde.

Maar liefst 10 keer verscheen Kruger op het startblok van een serie en in iedere mogelijke Finale mocht zij terugkomen, waardoor Kruger in totaal 19 keer mocht starten. Zij was dan ook veruit de zwemster met de meeste starts. Een ware “ Iron Para Lady” !!

Meer dan 600 zwemmers uit 52 landen en in 14 gehandicapte classes streden allen voor de Finale plaatsen en medailles in een multi-classe systeem.

Dit is een puntensysteem waarbij iedereen in zijn eigen handicap klasse het wereldrecord najaagt in die klasse. Hoe dichter een zwemmer bij het wereldrecord in de eigen klasse zwemt, des te meer multi-classe punten men verdient. Bij een deelnemersveld van 600 zwemmers met de aanwezigheid van meerdere Paralympische medaillewinnaars en wereldrecordhouders in de diverse classes is het dus een grote prestatie om op het podium te komen.

De 16 jarige Lisa Kruger mocht tussen deze Paralympische wereldtop 6 keer het podium betreden.

Kruger zwom zichzelf 2 keer naar goud, 3 keer naar zilver en 1 keer naar brons. Zeven persoonlijke records konden op haar tijdenlijst gezet worden, waarvan de 400 meter vrije slag er een was van 7 seconde (4.48,68). Kruger zwom een Nederlands record op de 200 meter rugslag (2.34,94), zwom in de series van de 50 meter schoolslag een Wereldrecord (34,41) en zette op de 100 meter schoolslag met 1.15.51 ’s wereld beste seizoentijd neer in haar klasse SB9. Een krachtige prestatie voor een 16-jarige, in vier wedstrijddagen waarbij Kruger meerdere dagen , meer dan “Klokje rond”, in het Berlijnse zwembad te vinden was.

Volgende week zal Kruger voor het eerst deelnemen aan een “Open-water” zwemwedstrijd en weer een week later zal zij met het Paralympisch zwemteam afreizen naar Portugal voor een voorbereidende trainingsstage op het Wereld kampioenschap in Mexico.