MataMata GastroBar: Speciaal bier met bijpassend gerecht!

De voorraad speciaal bier in MataMata is behoorlijk geslonken. Gasten hebben lekker van ons speciaal bier geproefd waarbij vooral de IPA erg in trek is. Binnen anderhalf jaar zijn zo’n 5000 flesjes IPA genuttigd. 

Tijd dus dat Victor met een van zijn vele specialiteiten; het ambachtelijk brouwen van bier volgens eigen recept, gaat starten

De eerstvolgende batch (zo noemen brouwers dat) wordt een verse voorraad IPA. 6 weken later is er dan een verse voorraad IPA met de authentieke smaak van MataMata bier.

Natuurlijk hebben ze nu nog wel (beperkt) IPA in huis naast de Bohem, de Whepa, de Double Up en de Tempo. Heb je trouwens zin in een (of meer) MataMata biertjes voor thuis? Op de website www.matamatabier.com kun je ze ook bestellen, ze worden dan in Harderwijk bezorgd. Voor bij de Bohem heeft Victor de chef-kok een speciaal en smakelijk gerecht ontwikkeld dat thuis kan worden bereid.

Ingrediënten voor 4 personen
  • 4 kippenbouten met vel
  • theelepel gemberpoeder
  • 6 volle eetlepels hoisinsaus
  • 2 volle eetlepels honing
  • half dopje Chinese rijstwijn
  • 3/4 theelepel zwarte peper
  • 3 teentjes knoflook uit de pers
  • 3/4 theelepel five spice kruiden
  • halve theelepel adjie-no-moto
  • 400 ml water
Bereidingswijze
Doe de kippenbouten in een kom en doe hier alle kruiden bij (behalve het water). Meng dit goed met je handen. Doe dit een avond van tevoren, zodat de kruiden goed kunnen intrekken. Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe een bakplaat in de oven en giet daar het water in. Daarboven plaats je het ovenrooster en hierop leg je de kippenbouten. De kruiden druppelen zo uit de kip op de bakplaat, welke dus gevuld is met water waardoor je een heerlijk jus krijgt, voor over je kip. Na ca 1,5 uur, keer je de kippenbouten om en laat je ze nog ca 45 minuten in de oven bakken. Laat de kippenbouten afkoelen voordat je ze in stukken snijdt, anders krijg je ze niet mooi in stukjes gesneden.
 
Serveertip
Serveer er een warme eierbami en een zoetzure komkommer op azijn bij. Eet smakelijk!!!
 
(komkommer, ¼ Madam Jeanette, peper, 15 eetlepels water, 2 volle eetlepels witte suiker, 2 eetlepels rijstazijn, 1 theelepel zout).

Kip MataMata Gastrobar
 

MataMata Gastrobar

Adresgegevens

Bruggestraat 22
3841 CP Harderwijk

Telefoon

T. 0341-430101 06-38093309

Openingstijden

Ma Gesloten
Di Gesloten
Wo 17.00 - 22.00 uur
Do 17.00 - 22.00 uur
Vr 17.00 - 22.00 uur
Za 17.00 - 22.00 uur
Zo 17.00 - 22.00 uur
Meer info