Martin Mans geeft een vervolg aan de najaarsorgelserie in Harderwijk

Op donderdagavond 28 september om 20.00 uur geeft Martin Mans een vervolg aan de najaarsorgelserie in Harderwijk.

Martin Mans werd in 1965 geboren in Melissant. Op het Zuid-Hollandse eiland Goeree-Overflakkee ontdekte hij ook zijn voorliefde voor het orgel

Martin Mans kreeg als zevenjarige jongen zijn eerste orgellessen, nam als elfjarige de begeleiding van verschillende koren op zich en werd als twaalfjarige vaste kerkorganist van de kerk in zijn geboorteplaats. In zijn jeugdjaren won Mans verschillende concoursen. De orgelbespeling op veertienjarige leeftijd voor de NCRV-radio volgde de concoursen al snel op. De basis van zijn orgelspel werd dus al op jonge leeftijd gevormd. Naast zijn orgelstudie professionaliseerde Martin Mans zich in koordirectie.
  
In 1995 werd Mans organist van de Breepleinkerk in Rotterdam, waar hij tot de dag van vandaag actief is. Hij werkte mee aan meer dan vijfhonderd cd-opnamen. Vol enthousiasme maakte hij vervolgens een reeks dvd's. Martin Mans kreeg door zijn verkoopsuccessen één platina en twee gouden cd's. Dit heeft Mans niet bereikt door stil te zitten. Hij geeft per jaar gemiddeld tweehonderdenvijftig concerten en niet alleen binnen de landsgrenzen. Buitenlandse concertreizen voerden hem door Europa, Canada, Amerika, Australië en Zuid-Afrika.
  
Martin Mans treedt regelmatig op voor radio en televisie. Hij begeleidt en dirigeert diverse koren en bekende artiesten, toont een ongekend enthousiasme voor nieuwe projecten en vormt samen met pianist Jan Vayne het duo 'Twee Klaviervirtuozen'. Daarnaast is hij artistiek leider van The Martin Mans Band. Hij is dirigent van het Christelijk Waddinxveens Mannenkoor de Gouwestem, het Chr. Streekmannenkoor Noord-West Veluwe uit Nijkerk, het Zaans Interkerkelijk Mannenkoor en hij leidt de mannenensembles The Martin Mans Formation de Urker Mans Formatie. Met zijn Vocalgroup VOICE brengt hij klassieke en popularie koormuziek van hoog niveau. Zeer bijzonder is zijn dirigentschap van het Canadese Mannenkoor LIBERTAS "The Voice of Liberty". Een aantal keren per jaar reist hij naar Ontario in Canada om leiding te geven aan dit mannenkoor.
  
Uniek is de serie ‘Tussen jou en mij’ die Martin met zijn zoon Jos uitvoert. Daarnaast schrijft hij muziek voor orgel, koor en orkest in diverse bezettingen.
  
In 2010 ontving Martin Mans een koninklijke onderscheiding vanwege zijn muzikale en culturele verdiensten.
 
Het concert in Harderwijk is als volgt samengesteld:

Begonnen wordt met Intrada Prelude in Classic Style – G. Young, aansluitend twee lied/psalmbewerkingen van de organist zelf, werken van Bach, Nevin, Smetana en Ketelbey. Daarna weer wat muziek van de organist zelf afgesloten wordt er met een verzoeknummer.
 
Een concert om even voor vrij te maken.
 
Locatie Grote Kerk Kerkplein 2 te Harderwijk
Aanvang concert donderdag 14 september 20.00
Toegangsprijs € 9,00 en programmaboekje € 1,00
Kerk open 19.30 en vrij parkeren op het kerkplein naast de kerk
 
 
Het volledige programma kunt u ook vinder op de website van het orgel. http://harderwijk-orgel.nl/