Marja de Boer & Lyssna – “Whatever binds us”

Begin 2015 krijgt Harderwijkse singer-songwriter Marja de Boer kolder in de kop. 

Zij wil naast haar solowerk en duo-formatie met Dorien Geusebroek, die als klassiek geschoolde violiste/backing vocalist voor een romantisch element in de muziek zorgt, op zoek naar een nieuwe manier om haar eigen geschreven nummers ook eens een heel ander karakter te geven. Het idee om een band te vormen, is geboren.

Verscheidene try-outs brengen drie muzikanten met een totaal verschillende achtergrond voort; Miriam Kavana, eveneens violiste. Zij komt uit de Ierse folk en met haar rauwe randje ondersteunt zij Dorien met harmonieën in zowel vioolpartij als backing-vocals.   

Henk van Driel, met zijn oorsprong in de Hardrock en Blues scene, verzorgt bij deze formatie in drums en percussie het kloppend hart in de ritmesectie. En om deze band in warme ondertonen van een stevig fundament te voorzien, stapt als last-but-not-least met zijn Altrock roots, Daniël Besselsen als bassist naar voren.

Deze pasgeboren band zal de naam “LYSSNA” dragen, uit te spreken als Luusna. In de Zweedse film “As it is in Heaven” als dé kern van muziek naar voren gebracht. Lyssna betekent luisteren, hetgeen waar alles mee begint. Met muziektheaterprogramma “Whatever binds us" willen Marja de Boer en haar nieuwe band u graag meenemen naar een “Wonderland” van muzikale uitspattingen.                                              
De Engelstalige eigen geschreven luisterliedjes met een Iers folk tintje en nog meer verrassende stijlen, zorgen voor een avond vol afwisseling in sfeerbeelden en vertellingen. Als leidraad gebruiken zij de zoektocht naar wat ons mensen met elkaar verbindt. We leven in een wereld gericht op individualisme en zelfverheerlijking. Hoog tijd de boel eens flink om te gooien! Ieder mens is uniek, heeft zijn of haar eigen waarden, talenten en krachten. Dat is uiteraard een mooi gegeven… Maar wat gebeurt er als we die krachten nu eens bundelen?

Kaarten in de voorverkoop vanaf heden te bestellen op: www.catharinakapel.nl €12,50 op de site of €15,- aan de avondkassa inclusief 1 pauzedrankje.          

Wanneer:
29 januari 2016                                                                                                                                                                             
Zaal open: 19.30 uur  
Aanvang: 20.00 uur