Marius van Dokkum Museum wint brons in verkiezing ‘Leukste uitje van Gelderland’

Het Marius van Dokkum Museum in Harderwijk is derde geworden in de verkiezing van ‘Leukste uitje van Gelderland 2023’. De kunstenaar en directeur-bestuurder Corien van der Meulen kregen de bronzen trofee op 14 februari uitgereikt tijdens de bekendmaking in Nijkerk.

De ANWB organiseerde de verkiezing van het Leukste Uitje van Nederland voor de dertiende keer, als onderdeel van ANWB Eropuit

Een deskundige vakjury nomineerde per provincie twaalf uitjes. Dit gebeurde aan de hand van de aspecten aanbod, faciliteiten, klantvriendelijkheid, sfeer en prijskwaliteitverhouding. Na de nominatie konden de ANWB-leden tot en met 30 oktober stemmen, zowel landelijk als provinciaal. In totaal werden 96.485 stemmen uitgebracht op de uitjes.

Het vrolijkste museum van Nederland
Het Marius van Dokkum is het enige geregistreerde museum in Nederland van een nog levende kunstenaar. Sinds de opening in mei 2018 trekt dit ‘vrolijkste museum van Nederland’ bezoekers uit binnen- en buitenland. Marius maakt schilderijen met humoristische voorstellingen, vaak met milde maatschappijkritiek. Door de talrijke details is er veel te zien en te ontdekken. Het museum toont ook portrettekeningen, stillevens en illustraties uit kinderboeken. Op de begane grond prijken de bronzen beelden van Marius. Op de zolderverdieping is hij één dag in de week zelf aan het werk.

Marius van Dokkum en Corien van der Meulen
(Marius van Dokkum en Corien van der Meulen)