Manal El Oumani uit Harderwijk wint de halve finale van de regiovoorleeswedstrijd!

Manal El Oumani van basisschool ‘De Brug’ in Harderwijk heeft vanmiddag de regio 3 voorleeswedstrijd gewonnen. Deze wedstrijd vond plaats in de Dialoog te Ermelo en werd gepresenteerd door sportcommentator Hans van Zetten. Het betrof hier een halve finale van de Regio Nationale Voorleeswedstrijd. 

De winnaars uit Barneveld, Voorthuizen, Ede, Nijkerk, Putten, Harderwijk, Ermelo en Nunspeet streden in deze halve finale voor een plekje in de finale in april.

De organisatie van deze halve finale lag in handen van de Bibliotheek Noordwest Veluwe. De winnaar zal regio 3 vertegenwoordigen in de provinciale finale op 6 april in Arnhem. En wellicht wordt zij wel De Nationale Voorleeskampioen 2020!

De 9 kandidaten werden, aangemoedigd door hun supporters, om de beurt door presentator Hans van Zetten naar voren gehaald en kort aan het publiek voorgesteld. Vervolgens las iedere kandidaat een fragment voor uit een zelfgekozen boek. Terwijl Aimée Streefland, programmacoördinator van de Bibliotheek Noordwest Veluwe met een spannende kinderboekenquiz het publiek vermaakte, trok de jury zich terug. Er werd gelet op zaken als uitspraak, verstaanbaarheid en tempo. Ook het contact van de voorlezer met het publiek was belangrijk. Na een spannend kwartiertje, werd het verlossende woord door juryvoorzitter Heerco Walinga gesproken.

De Harderwijkse leerling Manal El Oumani las een fragment voor uit het boek Dagboek van een Muts, puppy love van Rachel Renée Russel. De jury vond dat ze erg boeiend vertelde en goed articuleerde.  

Manal El Oumani uit Harderwijk wint de halve finale van de regiovoorleeswedstrijd Harderwijk