Maak kennis met tennis en met de TVF tennisschool

Bij Tennisvereniging Frankrijk (TVF) staat de maand maart voor de jeugd in het teken van kennis maken met tennis.

De “TVF Tennisschool”

Jerrel de Paauw, voorzitter van de jeugdcommissie van Tennisvereniging Frankrijk, vindt het belangrijk dat kinderen sporten, en dan met name dat ze plezier hebben. “Plezier is de basis voor langere deelname aan sport”. Samen met het bestuur en tennisschool NDO (New Dutch Opportunities) is aan een plan gewerkt. “We zien bij ouders dat tennis wordt ervaren als een dure sport waar je contributie betaalt, een racket, kleding en ballen moet aanschaffen, training afneemt en inschrijfgeld betaalt voor toernooien en competitie. Het wordt door ouders als ‘en-en-en’ ervaren, waarbij training eigenlijk de duurste aangelegenheid is. Dit willen wij bij TVF graag veranderen, zodat tennis toegankelijker wordt voor zowel jeugd als ouders”.
 
Vanuit deze gedachte is de “TVF Tennisschool” ontstaan. Nieuwe jeugdleden (t/m 17 jaar) krijgen twee jaar lang gratis tennis- en balvaardigheidslessen én mogen gratis meedoen aan alle jeugdactiviteiten van de vereniging. Alleen de contributie (€70,- per jaar) moet worden betaald. De lessen zijn op zaterdag van 09.30 tot 10.30 uur. Tennisschool NDO stelt rackets en materialen beschikbaar. Een tennisracket hoef je dus nog niet aan te schaffen, het mag natuurlijk wel! 

Tennis, een geweldige sport!!

Tennis is een sport voor jong en oud. Of je nu acht jaar oud bent of tachtig plus, dat maakt niets uit. Je speelt vooral voor je plezier, en soms ook voor prijzen. Die kun je bijvoorbeeld winnen bij toernooien of samen met je teamgenoten tijdens de competitie. TVF werkt met een speciaal tennisprogramma voor kinderen t/m 12 jaar: tenniskids. Met speciale ballen, rackets en oefeningen leert zelfs de jongste jeugd de sport razendsnel. Vaak wordt er in een groep met leeftijdsgenootjes gespeeld. Zo maken kinderen snel nieuwe vriend(innet)jes en leren ze tegelijkertijd fysieke en sociale vaardigheden. 

Tennisvereniging Frankrijk (TVF)

TVF is een gezellige en open vereniging met zo’n 300 leden. Er is plek is voor iedereen: of je nu heel competitief bent of puur voor de lol tennist, je kunt altijd meedoen! TVF staat ook zeker voor Tennis, Vriendschap en Fun. De vereniging heeft een perfect onderhouden tennispark met vijf verlichte kunstgrasbanen.

Lijkt tennis jou een leuke sport? Zoekt jouw zoon of dochter nog een leuke sport of ken je iemand die graag wil tennissen? Twijfel niet en pak deze kans! Doe mee met één van de kennismakingsactiviteiten of word gelijk lid van TVF en de “TVF Tennisschool”!
 
Neem eens een kijkje op onze website www.tvfrankrijk.nl. Mocht je nog vragen hebben, mail gerust naar info@tvfrankrijk.nl. 

Agenda - kennismakingsactiviteiten TVF (jeugd en senioren)

 Activiteit
  •  16, 23 en 30 maart - Sport- en Cultuurwijzer (jeugd)
  •  6 juli, 7 september en 2 november -  Pizzatoss (jeugd)
  •  27 t/m 29 maart -  Open toernooi (18+)
  •  12 mei en 13 oktober -  Open tossavond (senioren)
Voor iedereen die al op tennis zit (18+) organiseren wij een Open toernooi, van 27 t/m 29 maart a.s.. Het is een goede en gezellige voorbereiding op het nieuwe tennisseizoen! (schrijf je in via toernooi.nl, zoek TVF).