Longboard Experience in Houtwal garage

Op zondag 6 maart is het zover: de Dumpstijl Longboard Experience in de Houtwalgarage in Harderwijk. 1,1 km indoor afdaling in de mooiste parkeerkelder van Nederland. Een unieke ervaring voor longboarders!

De organisatie is in handen van Dumpstijl in de Luttekepoortstraat. Het is één van de winkels in Nederland die de leukste sport van dit moment een heel warm hart toedragen.

In samen werking met meerdere organisaties promoten ze het Longboarden. Niet alleen de sportieve jeugd, maar ook de wat minder atletisch getalenteerde jeugd, de sportief ingestelde oudere jeugd of de belegen jeugd kan ongelofelijk veel plezier beleven aan deze ‘nieuwe’ sport.
 


Rob Vitting, eigenaar van Dumpstijl legt uit wat longboarden zo speciaal maakt: "Deze ‘nieuwe’ sport bestaat reeds 20 jaar maar is de laatste jaren sterk in opkomst vanwege het gemak om het te leren en te gebruiken. Hier is de ideale samensmelting van fun en efficiënt vervoermiddel, doordat het longboard zo goed te controleren is in gebruik heeft zelfs de wetgever het een keuring gegeven en valt het onder voetgangersgebied en mag het de openbare weg op. We zien de laatst jaren dat daardoor de sport een enorme impuls heeft gekregen.

De prachtige bijzaken die we zien ontstaan is dat de jeugd weer lekker naar buiten gaat, sporten en met elkaar communiceren en dat alles op
basis van het plankje. Het neemt momenteel in ieder geval een deeltje van de al om aanwezigen digitale verleiding weg. Ook alle niveau-,leeftijd-,afkomst-, geslacht verschillen verdwijnen als sneeuw voor de zon. Dit is dus wat we nodig hebben in 2016."

Longboard Experience is een unieke ervaring

Uniek in alles, samenwerking met stadswacht, gemeente, vergunning verstrekkers, centrummanagement, parkeerbeheer, ondernemers (waaronder met name De Garage / Barbershop Nero en Bakkerij Nimet) en longboarders. Hoe uniek wil je het hebben. Wij hebben als organisatoren van meerdere longboard tours in 2015 besloten om dit laatste event niet meer voor alleen ons zelf te houden.

Landelijke belangstelling

Het komende event van 6 maart heeft inmiddels 160 inschrijvingen waarvan de 100 uit het gehele land, waaronder Rotterdam, Den haag, Zwolle, Dronten, Alphen a/d Rijn en nog veel meer. Er zijn nog een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Deelnemers kunnen contact opnemen met de winkel via telefoonnr: 0341-426910 of via de facebookpagina van Dumpstijl.