Live in Lockdown met de Harderwijkse band Doubland

De Harderwijkse band Doubland heeft in de nacht van vrijdag 5 op zaterdag 6 februari een Single met videoclip uitgebracht. Het is geen gewoon nummer, het nummer is namelijk in Lockdown opgenomen.

Vanaf 5 verschillende plekken heeft de band zelf los de partijen opgenomen en die zijn later weer bij elkaar gevoegd.

Een aparte, maar ook een confronterende manier van samen muziek maken.

Het eigen werk van Doubland genaamd ‘The Stiller the Water’, gaat over ‘de introvert’ en daarmee wordt verwezen naar het engelse spreekwoord ‘the stiller the water, the deeper it runs’. Het gaat over de gelaagdheid van een persoon waarbij je het misschien niet zou verwachten. Niet je 13 in een dozijn liefdesliedje dus en daarom extra bijzonder.

"Het is complex om in een band te zitten in lockdown", vertelt bandlid Jorden Dekkers. "Zalen en festivals zijn niet meer de plekken waar muziek wordt gemaakt, het is veranderd naar slaapkamers en webcams. Maar ook dat is een weg om samen door te gaan en ook dat is waar dit nummer met videoclip voor staat".

Doubland sluit af met de tekst ‘2021 is gonna be the new music year, no lockdown can stop that’. Het nummer The Stiller the Water is te vinden op het YouTube kanaal van Doubland