Lisa Kruger zwemt meerdere limieten voor TOKYO 2020

De 19 jarige Lisa Kruger heeft tijdens de het kwalificatietoernooi op de Amsterdam Swim Cup drie limieten gezwommen voor de Paralympische Spelen van Tokyo in 2020. 

De Paralympisch kampioene van vier jaar geleden in Rio de Janeiro op de 100 meter schoolslag, wist ook nu de limiet op die afstand te bedwingen.

In 1.17,34 kwam de Harderwijkse zwemster ruim onder de gestelde kwalificatie-eis van 1.20,49. Ook op de 100 meter rugslag viel de limiet voor de spelen ten prooi. Lisa Kruger, die afgelopen september nog Wereldkampioene werd op deze afstand, snelde naar 1.10,02, waar 1.11,68 voldoende is voor Tokyo.

Tenslotte werd ook de scherpe kwalificatie-eis van 1.01,64 op de 100 meter vrije slag een feit voor de zwemster, die dit toernooi na een switch voor het eerst uit kwam voor de zwemvereniging de Dolfijn uit Amsterdam. 1.01,47 Verscheen voor Kruger op het scoreboard, waarbij zij wederom een limiet kon afvinken. Na deze Swim Cup in Amsterdam volgen nog twee kwalificatietoernooien. Beide in April tijdens de Swim Cup Den Haag en de Swim Cup Eindhoven. Pas dan zal het NOC-NSF de definitieve selectie bekend maken van de zwemmers met limieten die zich mogen opmaken voor de Spelen van 2020 in Tokyo.
 
Foto: Gemaakt door Amber Kruger met medewerking van Japas Ermelo