Lisa Kruger uit Harderwijk sportvrouw van het jaar

Tijdens het sportgala in Theater de Flint in Amersfoort werdTijdens het sportgala in Theater de Flint in Amersfoort werden afgelopen vrijdagavond de winnaars bekend gemaakt van de sportverkiezingen van Amersfoort in de diverse categorieën. 

Lisa Kruger behoorde al een aantal weken tot de genomineerde voor de titel “Sportvrouw van het jaar”.

De Harderwijkse Lisa Kruger is sinds enkele jaren lid van de zwemvereniging ZPC Amersfoort en traint vrijwel dagelijks bij de Nationale Paralympische selectie in Amersfoort. Trots en dankbaar was Lisa Kruger met de nominatie. Zij was bijzonder vereerd om als gehandicapte sportster tussen de reguliere sportvrouwen genomineerd te zijn.

“Het is mooi dat de Gemeente Amersfoort, net als de Gemeente Harderwijk de prestaties van sporters met en zonder een beperking gelijk aan elkaar stelt”. Integratie op en top! Ook in de categorie Sportman van het jaar werd  in de persoon van Thijs van Hofweegen (Paralympisch zilver) een beperkte sporter genomineerd. Echter daar werd de uiteindelijke winnaar voetballer Bart Ramselaar. Paralympisch zwemster Lisa Kruger werd  door publiek en vakjury verkozen tot winnares.

Zij kreeg uit handen van presentator Jeroen Stomphorst de prijs van Sportvrouw van het Jaar 2016. Door haar behaalde gouden medaille op de Paralympische spelen en het gezwommen Wereld record op de 100 meter schoolslag werd zij de  terechte winnares van deze prachtige sportverkiezing.