Liever mamma (column)

Rekenen terwijl zoonlief net heel chill met houten blokken aan het spelen is? Ik leg het werkblad aan de kant en ga meespelen. Ik maak stapeltjes. Hoeveel liggen er hier? Hoeveel liggen er daar? Hoeveel is dat samen? En als ik er nu twee afhaal? En vier bij doe? Rekenen, check.

We zingen een liedje, trekken gekke bekken. Daarna gaat de televisie aan, ik stream een paar Letterjungles van Schooltv (aanrader!).

Ik bedenk een paar woorden, mijn jongens bedenken een paar woorden. We maken er een liedje van. Een paar schrijfbewegingen in de lucht en letters kriebelen op de rug. Taal, check.

Het kringgesprek doen we in de auto, op weg naar het bos. Tien-uurtjes doen we de hele dag door. En als je goed kijkt en luistert, is van alles wel een Kwink-les te maken, ook van de afwas. Soms doen we een hele schooldag niets, dan kijken we Disney in pyjama en heeft mamma een studiedag.

Het werkt. We zijn alle drie zen. En fijn moe aan het einde van een dag. Niet gesloopt van alles wat zou moeten en hoort. Natuurlijk wil ik het ook graag perfect doen. Maar ik heb gemerkt dat als ik persé juf wil zijn ze niet de mamma hebben die ze gewend zijn. En dat vertik ik.

Petronella