Lezing Groei & Bloei op 25 oktober ” Nieuwe Natuur in Flevoland”

Hans-Erik Kuypers, boswachter bij Staatsbosbeheer, laat ons kennis maken met zijn boeiende werk in Flevoland. 

Hij is verantwoordelijk voor de voorlichting en recreatie in een gebied van maar liefst  5000 ha. Het betreft  het grootste aaneengesloten loofbos op rijke grond in West-Europa.

Door de relatief jonge leeftijd van het gebied is de flora en fauna in Zuidelijk Flevoland nog volop in ontwikkeling waardoor het kan gebeuren dat regelmatig nieuwe vlindersoorten en paddenstoelen worden ontdekt. In de periode tussen 2011 en 2014  is het prachtige natuurgebied “De Stille Kern” uitgebreid met 250 ha, waarbij een deel van het bosgebied is omgevormd naar een bos-weide landschap met grootschalige waterpartijen.

Dit heeft tot gevolg dat de plantenrijkdom enorm is toegenomen. Voorbeelden hiervan zijn de Lidsteng en de Rode ogentroost. En het werk gaat door, want dit jaar nog wordt er ten noorden van het Horsterwold een gebied van 100 ha. nieuwe natuur aangelegd.
 
Daarnaast is er deze avond een plantenruilbeurs: leden nemen overtollige planten mee uit hun tuin, die vervolgens een plaatsje krijgen in de tuin van andere leden.

Bent u geïnteresseerd? Ook niet-leden zijn van harte welkom!
  • De lezing vindt plaats in de Kiekmure, Tesselschadelaan 1 Harderwijk
  • Aanvang 19.45 uur. Zaal open vanaf 19.00 uur.
  • De lezing is gratis voor leden van Groei & Bloei. Niet-leden betalen € 2,50,- toegang.
 
Voor meer informatie: Marja Schaaff, tel. 0341 453313