Lezing Groei & Bloei, Bijzondere Bloemen

Op dinsdag 27 oktober 2015 komt Jos ketelaar een lezing geven over bijzondere bloemen in de Botanische Tuinen van Utrecht. 

In de Uithof bij Utrecht ligt misschien wel de bekendste botanische tuin van ons land, de Botanische Tuinen Utrecht.

De tuin is aangelegd rondom een fort, Fort Hoofddijk. Het is een prachtige historische plek. De tuin is opgedeeld in gedeeltes met een eigen karakter en collectie. Bij elkaar vormen ze een schitterend levend museum van planten die er al heel lang staan of die er veel korter groeien om dat ze een kort leven hebben.

De bekendste tuin is wel de rotstuin met de er naast gelegen turfterrassentuin. Maar ook de systeemtuin en de thematuin zijn schitterend. Het kassencomplex met de vele exotische planten heeft weer een eigen sfeer.

In de lezing beperkt de heer Ketelaar zich tot de rots- en turfterrassentuin en de systeemtuin.

De collectie in de tuin is divers en uitgebreid. Rotsplanten staan vaak droog maar soms ook niet vandaar dat er een mooie collectie van dit type planten kunnen groeien. Deze planten groep heeft ook zijn bijzondere belangstelling. Zelf heeft hij ook een rots- en bos-veentuin en het leuke hiervan is dat je kunt vergelijken. De systeemtuin herberg een aantal plantensoorten die gerangschikt zijn naar soort en plantenfamilie. Een wandeling door deze tuin is dan ook een waren belevenis wat uitnodigt tot prachtige fotografie en een boeiende voordracht met verhalen over planten.

De lezing gaat over planten die onder andere in deze tuin groeien maar ook in zijn eigen tuin en andere liefhebberstuinen. De heer Ketelaar vertelt vanuit zijn eigen ervaring. Iedere plantenliefhebber zal met ideeën naar zijn eigen tuin terug gaan. Bijna alle besproken soorten zijn toepasbaar in onze tuinen.

Geïnteresseerd? U bent van harte welkom.

De lezing vindt plaats in de Kiekmure aan de Tesselschadelaan.
Aanvang van de lezing: 19.45 uur
De lezing is gratis voor leden van Groei en Bloei.
Niet-leden zijn welkom. Wel wordt er een kleine bijdrage van € 2,50 verwacht.

Pleione