‘Levende Historie’ tijdens Koopzaterdagavond op 19 december in binnenstad Harderwijk

Op zaterdag 19 december is de Binnenstad van Harderwijk in Dickens-sfeer. De winkels zijn extra lang geopend tot 21.00 uur.

Gekleed in Dickens-stijl kleding, zorgen de spelers van de groep Levende Historie voor een bijzondere sfeer in de mooie historische Binnenstad. 

Zij zullen zich onder het publiek mengen en voor de nodige interactie zorgen. Figuren als Scrooge, Uriah Heep en Sherlock Holmes zul je tegen kunnen komen. Dames en heren van stand mengen zich deze middag en avond met het gewone volk, hetgeen tot allerlei bizarre situaties kan leiden. De Harderwijker lantaarnopsteker zal, zoals elk jaar bij het naderend einde van het jaar, een kroniek van het afgelopen jaar voordragen. De groep heeft een aantal kerstliederen ingestudeerd uit de Victoriaanse tijd en zal deze meerstemmig ten gehore brengen op verschillende plaatsen in de binnenstad. De optredens zijn vanaf 15:00 uur tot 21.00 uur. 

Dickens sfeer binnenstad Harderwijk

Dickens Orkest uit Emst

Ook het Dickens orkest uit Emst zorgt voor muzikale ondersteuning. Als de winkels om 21.00 uur de deuren sluiten, kunt u nog terecht in een van de vele gezellige horeca gelegenheden. Op verschillende locaties is zelfs live-muziek.  Alle ingrediënten dus voor een gezellige avond uit! 

Extra koopavonden

Op dinsdag 22 en woensdag 23 december heeft u tot 21.00 uur de tijd om uw inkopen te doen tijdens de extra koopavonden in de Binnenstad. De kinderen kunnen ondertussen lekker schaatsen of van de glijbaan in het Hortuspark. 

Gratis parkeren tijdens de extra koopavonden

Van maandag tot en met vrijdag profiteert u al van de parkeerproef; 2 uur gratis parkeren op het Westeinde of in de Houtwal. Dit geldt ook op de reguliere koopavond op vrijdag. Tijdens de extra koopavonden, op zaterdag 19 december, dinsdagavond 22 en woensdagavond 23 december betaalt u vanaf 18.00 uur helemaal geen parkeerkosten. Dit aanbod geldt voor alle parkeerlocaties in de Binnenstad, dus ook de Boulevard, de Vuldersbrink, de Waltorenstraat en het Klooster. Dat is nog eens mooi meegenomen!