Leven in de brouwerij voor Hert Bier

Hert Bier krijgt haar eigen brouwerij in Putten. De brouwketels zijn besteld en vanaf 1 januari huren de ondernemende Hert Bier mannen het pand op Keizerswoert 26. Nadat het pand is ingericht, kan het brouwen in Putten beginnen. 

‘De intentie was er vanaf het begin om een eigen brouwerij te starten’ vertelt Marcel van Pijlen van Hert Bier. ‘Prachtig dat we dit nu al kunnen realiseren’. Het doel is om in maart 2017 volledig operationeel te zijn’.

 
Ambities Hert Bier

Hert Bier kent een vliegende start. In maart 2015 was de officiële aftrap. Toen waren de plannen al duidelijk: Een eigen brouwerij evenals een goede verkrijgbaarheid van Hert Bier op de Veluwe. Beide doelen zijn bereikt. ‘Tijd om nieuwe doelen te stellen. Door het realiseren van een eigen brouwerij kunnen we groeien naar het produceren van 100.000 liter’ aldus Hert Bier ondernemer Johan Graveland.

‘Het aantal verkooppunten,  groeit hard. Inmiddels zijn er regionaal zo’n 150 verkooppunten en daar zijn we HERTstikke trots op’.

Wisseling van de wacht
Hert bier is ontstaan doordat voormalig Hert Bier ondernemer Marcel van Hierden zijn baan dreigde te verliezen. Het kan verkeren. Inmiddels is zijn baan te druk om nog te combineren met de Hert Bier werkzaamheden. Hij blijft als speciale vriend bij Hert Bier betrokken. Er is een opvolger gevonden in de persoon van Tonny Dekker: ‘De plannen van Hert Bier spraken mij vanaf het begin aan. Ook ik wilde een brouwerij voor de regio. Door onze krachten, kennis en netwerk te bundelen kunnen we nu de brouwerij realiseren’.
 
Nieuw Hert bier
Er is een nieuw Hert Bier met de gelijknamige naam Nieuw Leven. Hert Bierbrouwer Carlo Ruiter vertelt: ‘Nieuw Leven is een wit Bier, een troebel zuur en fruitig weizen bier met de troebelheid van tarwemout en het kruidige karakter van de gist’. Maar er zijn nog veel meer recepturen, die we straks in onze eigen brouwerij kunnen proeven en brouwen’,.

Hert Bier kent inmiddels meerdere bieren met ludieke namen: Zwaar Leven, Wild Leven, Lang zal ze Leven, Dubbel Leven. Met de komst van Nieuw Leven en de brouwerij is er dus met recht ‘Leven in de brouwerij’!

 
Vrienden van Hert Bier
Hert Bier is innovatief. Vrienden investeerden éénmalig € 200,- in Hert Bier. De jaarlijkse rente bedraagt 6%, deze rente keert Hert Bier uit in bier. Ook krijgen vrienden van Hert Bier een jaarlijkse Hert Bier vriendenavond met een hapje en een biertje. De volgende vriendenavond is gepland op 13 april 2017 in de eigen brouwerij in Putten.

Ook krijgen de vrienden van Hert Bier de gelegenheid om deel te nemen in de brouwerij.

Iedereen boven de 18 kan vriend worden van het Hert bier aldus de vier Hert Bier ondernemers Marcel van Pijlen, Carlo Ruiter, Johan Graveland en Tonny Dekker. Meer informatie op de website www.hertbier.nl