Leuke nieuwe cursussen bij Kynologenclub Noord-West Veluwe

Bij Kynologenclub Noord-West Veluwe trainen al decennia lang wekelijks vol enthousiasme mensen met hun hond. Naast de puppy-, pubercursussen en gehoorzaamheidscursussen, kunnen sportievelingen zich bekwamen in agility, canitrail en hoopers. 

En binnenkort start de KC met twee nieuwe uitdagingen: dogdance en agility voor junioren. Alles staat in het teken van blije, gehoorzame honden en blije mensen!

Agility voor junioren is er voor jongeren in de leeftijd van 7 tot 14 jaar en hun honden. Het is immers veel leuker om met leeftijdsgenoten te trainen, dan in een groep volwassenen!

Het is wel belangrijk dat deze junioren trainen met een hond die al in de agility is opgeleid, zodat de nadruk van de lessen ligt op het plezier hebben en het leren lopen van een agilityparcours. Op aanwijzing van de junioren nemen de honden allerlei hindernissen. Hoogtesprongen, de A-schutting, slalompaaltjes of een wipwap; ze draaien hun poot er niet voor om. Snelheid en nauwkeurigheid gaan hand-in-hand. Hier lopen de winnaars van de toekomst! Nog geen agilitygetrainde hond? Dan ben je gewoon welkom bij de beginnerscursus.

Hond reageert perfect op aanwijzingen
Dogdance is echt teamwork tussen mens en hond. De hond reageert perfect op de aanwijzingen van zijn geleider, waardoor het eruit ziet alsof je samen op de maat van de muziek danst. De basis van dogdance zijn allerlei verschillende oefeningen die afgewisseld worden met volgwerk. Voer- en handhulpen worden zo snel mogelijk afgebouwd. Op deze manier kan je in verschillende poses vragen van je hond. De hond moet vervolgens leren deze oefeningen ook achter elkaar te doen, zonder dat er altijd een beloning volgt. De oefeningen moeten ook nog eens vloeiend in elkaar overlopen. Nu nog een leuk muziekje erbij en je hebt een routine in elkaar gezet!
 
Puppygymnastiek
Dit zijn slechts een paar van de vele cursussen die de kynologenclub Noord-West Veluwe in haar pakket heeft. Je treft er pups van 8 weken die meedoen aan puppygymnastiek of die zich voorbereiden op een prettig en braaf hondenleven. Maar ook honden van een jaar of 12 die nog maar al te graag gehoorzaamheidsoefeningetjes met de eigenaar uitvoeren of zich kunnen uitleven bij hoopers. De instructeurs die hen begeleiden zijn allemaal gediplomeerd en vaak zelfs gespecialiseerd in het oplossen van probleemgedrag. Rode draad door iedere cursus heen is ‘positief trainen’. Dit betekent: maak het gedrag dat je graag van je hond wilt zien zó aantrekkelijk, dat de hond daar uit zichzelf voor kiest. En breng je hond in zoveel mogelijk situaties waarin je hem kunt belonen. Een hond die via positieve ervaringen weet wat hij mag, komt minder snel in de verleiding om te gaan ontdekken wat hij niet mag.
 
Alle informatie over de trainingen en aanmelden zijn te vinden op www.kcnwv.nl

Kynologenclub Noord-West Veluwe
Foto: de 11-jarige Judith tijdens een agilitywedstrijd met haar razendsnelle hond Bohdi