Leren acteren bij Jongerentheaterschool Wolf

Voor jongeren van 12 tot en met 16 jaar die interesse hebben in acteren is er goed nieuws; Jongerentheaterschool Wolf van Cultuurkust is op zoek naar spelers voor Theaterklas 1, de klas voor beginners. 

 ‘Iedereen die zich wil verdiepen in theater maken is welkom’, vertelt docent/regisseur Leander Zimmerman, ‘Je hoeft geen ervaring te hebben’

‘Jongerentheaterschool Wolf is een gezellige en hechte club voor jongeren t/m 21 jaar. Veiligheid en plezier staan voorop. Het is een ontmoetingsplek voor jongeren; hier ontdekken ze samen wat theater maken inhoudt. We hebben vier theaterklassen, van beginners tot gevorderd, en werken met een buddy systeem. Zo kan een 17e jarige leerling de 12 jarige wegwijs maken binnen de JTS en kennis en ervaringen delen’.

‘Vanwege de doorstroom van spelers van Theaterklas 1 naar Theaterklas 2 is er ruimte ontstaan in de groep voor beginners en we zijn dus nog op zoek naar nieuwe spelers’, laat Leander weten. ‘Onder begeleiding van Mayke Kraaijvanger, docent van Theaterklas 1, leer je meer over de techniek achter werken met tekst, improviseren, fysiek theater of zelf theater maken. Uiteindelijk werk je aan een  presentatie voor ouders of vrienden en doe je mee aan de jaarlijkse JTS dag’.

Jongeren blijven over het algemeen lang lid van JTS Wolf. ‘Ik denk dat dat komt omdat we jongeren serieus nemen’, zegt Leander, ‘Het is nooit een doel op zich maar binnen de JTS ontstaan sterke vriendschappen. Dat alleen al is heel waardevol’.

‘Het is nu een goed moment om in te stromen. Theaterklas 1 is net begonnen, de groep is nieuw. Dus ik weet zeker dat nieuwkomers zich snel thuis zullen voelen’.

Meer informatie en inschrijven:

Theaterklas 1 (12 t/m 16 jaar)
Jongerentheaterschool Wolf
Dag: vrijdag
Tijd: 17.15 – 18.30 uur
Docent: Mayke Kraaijvanger
Locatie: Cultuurkust, Klooster 4, Harderwijk

Aanmelden via: www.cultuurkust.nl/cursussen

JTS Wolf Cultuurkust
(Foto Henriette Houtsma)