Leon Opdam uit Harderwijk (13) draait top seizoen bij Go Ahead Eagles

Leon Opdam heeft weer een top seizoen gehad bij zijn club in Deventer. De Harderwijker is kampioen geworden met zijn team en behaalde de halve finale van de KNVB Beker.

Leon speelde dit jaar in de O15 van Go Ahead Eagles. Leon zelf is pas 13 jaar en heeft dit seizoen bijna alles gespeeld. De jonge Harderwijker zit ook regelmatig in het team van de week en is dit seizoen zelfs één keer speler van de week geweest.

Dit seizoen speelde Leon 2de Divisie met zijn team. Daarin wisten ze kampioen te worden door van concurrenten FC Groningen en FC Emmen te winnen. Ook behaalde ze de halve finale van de beker maar werd het helaas uitgeschakeld. Leon heeft afgelopen maand zijn tijd verlengt en mag nog een jaar bij de club blijven. Hij blijft hierbij in de O15 en wordt één van de draagspelers. Met als kers op de taart werd de ex Zwart-Witter ook nog eens afgelopen week genomineerd voor Talent van het Seizoen 18/19 van de Go Ahead Eagles jeugdopleiding.

Hierbij eindigde Leon Opdam op de 5de plek met 74 stemmen. Helaas verliep niet alles vlekkenloos voor Leon. Zo brak hij zijn vinger op de training en kon hij even niet voetballen. Go Ahead Eagles loste dit al snel op en regelde een brace waardoor Leon na een korte tijd alweer mocht voetballen. Helaas miste het jonge talent wel hierdoor het Marc Overmars toernooi. Leon is een groot talent in Deventer, zo werd hij al eerder door ex-international Ugur Yildrim omschreven als een alleskunner aan de rechterkant en een leuke gozer die elke training en wedstrijd alles geeft.

Ook heeft de jeugdafdeling van Go Ahead Eagles het volgende gezegd over Leon : “ Leon heeft een gigantische ontwikkeling doorgemaakt, kan op meerdere posities uit de voeten en is zeer technisch met een geweldige balcontrole.”

Leon is geliefd in Deventer. Hij bereikt een hoop met zijn team wat in Deventer al de goude generatie wordt genoemd. Ook heeft hij heel veel gespeeld in O15 ondanks zijn leeftijd. Kortom het was weer een prachtig seizoen voor Leon en de droom gaat verder! Nu is alleen nog de vraag hoelang kan Go Ahead Eagles dit talent nog behouden?