Lekker Glutenvrij 2017

Kok Tankstation met lunchroom Broodje Kok heeft als eerste tankstation van Nederland het Lekker Glutenvrij 2017 keurmerk ontvangen. 

De vraag naar glutenvrije broodjes steeg in onze lunchroom. Met ons restaurant Kok Experience waren wij al eerder druk bezig met glutenvrije gerechten en halffabricaten. We hebben zelfs een glutenvrije menukaart. Hierdoor werd het voor ons mogelijk ook Broodje Kok hierin mee te nemen.

We begonnen met glutenvrije broodjes, daarna kwamen er ook glutenvrije muffins en werd ook steeds meer beleg mogelijk op de broodjes. Met name het hoge risico van kruisbesmetting moet in een lunchroom, waar veel gluten rondzweven, worden voorkomen. We pakken daarom de broodjes apart af, gebruiken een een aparte paarse snijplank en messen.
 
Mensen met coeliakie kunnen onderweg nauwelijks ergens impulsief een broodje eten zonder van tevoren na te denken wat de mogelijkheden zijn of altijd maar een salade zonder dressing te nemen.  Om deze mensen te bereiken en op de hoogte te brengen van de glutenvrije mogelijkheden bij Broodje Kok vroegen wij het keurmerk Lekker Glutenvrij aan.
 
Hiervoor werd een test afgenomen en door een dietist gekeken of er op de juiste wijze wordt gewerkt.  We zijn in een keer geslaagd. Hierdoor werd Kok Tankstation met lunchroom Broodje Kok aangesloten bij de horeca-alliantie van de Nederlandse Coeliakie Vereniging. 

Broodje Kok Harderwijk gluten vrije broodjes

Kok Experience

Adresgegevens

Hoofdweg 2
3842 GZ Harderwijk

Telefoon

T. 0341-230000

Meer info