Leerzame vismiddag voor leerlingen van basisschool de triangel

Basisschool de Triangel is afgelopen week met de leerlingen uit groep zeven op bezoek geweest bij Palingrokerij en Vishandel Dries van den Berg.
 

De leerlingen hebben zich op school voorbereid door vragen te bedenken als "over wat ze eigenlijk wel eens over vis zouden willen weten"

Met z’n allen op de fiets naar Palingrokerij & Vishandel Dries van den Berg, om eens een kijkje achter de schermen te nemen. Wat gebeurt en nou allemaal voordat het portie kibbeling op tafel staat, en hoe zie je nou het verschil tussen een mannetjes en een vrouwtjes paling?

Peter van den Berg, legde het aan de kinderen uit; en zei regelmatig: nu goed opletten, want hier komen vragen over in de visquiz!

Peter van den Berg maakt vis schoon

De kinderen proefde vers gerookte en gefileerde paling, een Harderwijkse delicatesse; dat viel erg goed in de smaak. Aan het einde van het bezoek, stelde de vishandelaar nog vast; dat er bij de kinderen thuis nog te weinig vis werd gegeten, het landelijk advies is: 2 keer per week vis!

Op school kregen de kinderen nog een leuke visquiz over de middag, waarmee ze kibbelingbonnen konden winnen.  De visles was één van de vele bedrijfsbezoekjes, van de klassen van bassischool de Triangel.

Met de kunstweek: ‘ heel de triangel bakt’ werden naast de vishandel, ook de kokosbroodfabriek en de ouderwetse bakkerij bezocht.

Palingrokerij en Vishandel Dries van den Berg

Adresgegevens

Stephensonstraat 2
3846 AK Harderwijk

Telefoon

T. 0341-423723

Openingstijden

Ma Gesloten
Di 9.30 - 18.30 uur
Wo 9.00 - 18.30 uur
Do 9.00 - 18.30 uur
Vr 9.00 - 18.30 uur
Za 9.00 - 18.00 uur
Zo Gesloten
Meer info