Leerlingen RSG Slingerbos | Levant en CCNV volgen samen zomerschool

Doorleren in de zomervakantie? Voor 25 leerlingen van RSG Slingerbos | Levant en 12 leerlingen van het Christelijk College Nassau-Veluwe is dat de realiteit. 

Deze leerlingen zijn niet bevorderd naar het volgende leerjaar, maar krijgen de kans om alsnog over te gaan nadat zij twee weken zomerschool hebben gevolgd.

De overheid wil het doubleren in het middelbaar onderwijs terugdringen. Het is vaak demotiverend voor leerlingen om een heel jaar over te moeten doen en het kost de maatschappij veel geld. Scholen konden ook dit jaar subsidie aanvragen voor het organiseren van een zomerschool. De RSG heeft deze mogelijkheid met beide handen aangegrepen en heeft voor de tweede keer een zomerschool georganiseerd. Het Christelijk College Nassau-Veluwe heeft zich dit jaar hierbij aangesloten, zodat in totaal 37 leerlingen van het CCNV en de RSG een extra kans krijgen.
 
De leerlingen worden door trainers van LYCEO bij RSG Slingerbos begeleid bij het oefenen van de stof die door docenten is aangeleverd. Bovendien volgen de leerlingen workshops in planning, organisatie en motivatie. Aan het eind van deze twee weken maken zij een toets en wordt bepaald of zij alsnog overgaan.
 
Op donderdag 14 juli zit ook voor deze leerlingen het schooljaar erop. Zij krijgen die dag gelijk te horen of ze na de zomervakantie wel of niet kunnen starten in het volgende leerjaar. Op vrijdag 15 juli a.s. kunnen ook zij gaan genieten van een welverdiende vakantie!