Leerlingen RSG Slingerbos | Levant bikkelen tijdens winterkamp

Al 47 jaar organiseert de RSG haar beruchte winterkamp. Een activiteit die jaarlijks voor leerlingen uit de derde klassen wordt georganiseerd. 

De groepjes bestaan uit 6-9 leerlingen en worden volstrekt willekeurig samengesteld. Leerlingen hebben geen invloed op de groepssamenstelling. De groepsgenoten moeten in goede samenwerking problemen die optreden samen proberen op te lossen.

Bepakt en bezakt maken de leerlingen een voettocht van 60 km over de Veluwe waarbij zij onder moeilijke omstandigheden natuurlijke en kunstmatige hindernissen proberen te overwinnen. ’s Avonds koken zij hun eigen potje en overnachten ze in kleine 2-persoonstentjes in het veld. De volgende morgen beginnen zij al vroeg aan de lange speurtocht terug naar school met onderweg serieuze “survival”-opdrachten.

Het winterkamp vindt dit jaar plaats op 26 en 27 januari en 2 en 3 februari. Een echte uitdaging waarbij leerlingen moe, maar voldaan door hun ouders, medeleerlingen, docenten weer warm bij de RSG in Harderwijk worden onthaald. 

Winterkamp RSG Levant