Leerlingen Morgen College op uitwisseling in Duitsland

Een groep van zeventien tl-leerlingen van het Morgen College is deze week op uitwisseling in Duitsland. De eerste uitwisseling sinds het Morgen College officieel een internationale school is. 

Uitwisseling partnerschool Duitsland Morgen College Harderwijk

De partnerschool van het Morgen College, een middelbare school in Fröndenberg, dichtbij Dortmund, heeft hen met open armen verwelkomd.

De leerlingen slapen bij de gezinnen van hun tijdelijke klasgenoten en hebben ze die eerste avond getrakteerd op echte Harderwijkse pannenkoeken en poffertjes, met pannenkoekenmeel van de Harderwijkse Molen.

De dagen zijn goed vol gepland door hun Duitse leeftijdsgenoten. School in de ochtend, naar de ijsbaan, bowlen, boswandeling en filmpjes kijken in de middag. Lazy pyjamaparty’s in de avond. Ook is de hele groep een dag naar Köln geweest. Struinen over de grote kerstmarkt, een historische stadstour met gids en currywurst met patat.

Met nog twee dagen te gaan is de uitwisseling nu al geslaagd. Over een paar maanden komen de Duitse klasgenoten naar Harderwijk. Iets om naar uit te kijken!