Leerlingen groep 7-8 van De Bron en Het Talent werken mee aan muurschildering in Frankrijk

Talloze kinderen uit de buurt mogen er dagelijks spelen; op het kunstgrasveldje bij hoveniersbedrijf Steengoed, grenzend aan het park Walstein, in de wijk Frankrijk. 

 Langs het veldje staat een muur en die wordt komende week door leerlingen van groep 7-8 van De Bron en Het Talent beschildert.

Het is een initiatief van de eigenaar, Nico Visser, wijkplatform Frankrijk, de scholen De Bron/het Talent, de gemeente en Cultuurkust.
Onder begeleiding van kunstenaars Marja Meijering en Tim Smit gaan de leerlingen komende dinsdag, woensdag en donderdag aan de slag.

Ze hebben al twee workshops op school gehad ter voorbereiding, over het maken van een goed ‘streetart kunstwerk’. ‘Het bijzondere is dat de kinderen zelf onderdeel zijn van dit project. Niet alleen doordat zij meewerken bij het maken van de muurschildering, maar ze zijn ook letterlijk onderdeel van het kunstwerk waarin sjablonen van hun gezichten zijn verwerkt’, aldus Marja Meijering. ‘Op deze manier komen ze direct in aanraking met kunst en kunnen zij trots zijn op wat ze helpen creëren’.

Ook Monika Meijer van het Wijkplatform is enthousiast: ‘een bijzondere en leuke opdracht waarmee toch één van de mooiste "gezichten" in de wijk Frankrijk wordt gerealiseerd’.  

Cultuurkust muurschildering cbs de bron het obs het talent Harderwijk