Landelijke Bridgeprijs voor Harderwijker

Op donderdagavond 12 januari j.l. is in wijkcentrum De Roef een bijzondere landelijke Bridgeprijs uitgereikt aan wedstrijdleider Felix Slezak. Deze uitreiking vond plaats in aanwezigheid van zijn “bridgemaatje” en tevens voorzitter van de Bridgeclub Harderwijk, de heer Hans Verhoog.

Bridgeduo in de Winterzon

Beide heren nemen als vrijwilliger in de Harderwijker Bridgewereld een belangrijke plaats in. Wekelijks is het duo vele uren actief bij zowel Bridgeclub HK 13, Bridgeclub Harderwijk, Bridgeclub Bar Sportief en de Senioren Bridgeclub Harderwijk. Hans Verhoog vervult daarbij ook diverse bestuurlijke functies terwijl Felix Slezak als algemeen wedstrijdleider en officieel Arbiter al vele jaren actief is.

Felix Slezak heeft vanwege zijn langdurige inzet voor de Bridgesport (inmiddels ruim 45 jaar onafgebroken) daarvoor een landelijke onderscheiding ontvangen. Deze onderscheiding, in de vorm van een uniek Bronzen Bridger Beeld, is hem tijdens een reguliere speelavond, geheel tot zijn verrassing uitgereikt door een bestuurslid van de Nederlandse Bridgebond.

Bridge is als denksport voor met name een steeds groter wordende groep senioren een bijzondere activiteit. Het bridgen vormt een goede geheugentraining en staat garant voor een bevordering van sociale contacten. Bridgen houdt mensen mentaal fit en is als waardevolle vrijetijdsbesteding heel betaalbaar. Wekelijks zijn in Harderwijk bij de diverse clubs zeker tussen de 180 en 200 personen vele uren actief!
Beide heren vervullen op deze manier een centrale rol bij het onderhouden van vriendschappen!

Naast de vele wekelijkse bridgeactiviteiten verzorgen beide heren ook de regie bij incidentele bridgedrives: Zoals de zogenaamde “Bruggenpoortdrive” in het voor- én najaar, alsmede de jaarlijkse “Lions-drive”, waarvan de financiële opbrengst geheel en goede komt aan de jaarlijkse boottocht voor senioren.  

Felix en Hans bridge
(Hans Verhoog en Felix Slezak - foto Rob Spierenburg)