Lammertijd begint bijna bij Schaapskooi Ermelo

Nog even en dan is het zover: dan zijn de lammetjes weer te bewonderen bij de schaapskudde van Ermelo. Herder Marion Derks ziet de schapen iedere dag dikker en dikker worden. De eerste kraamhokjes zijn al klaargezet en ook de hulst is in de schaapskooi opgehangen.

‘Hulst heeft een preventieve werking tegen een virusinfectie waar vooral de kwetsbare lammetjes gevoelig voor zijn,’ legt zij uit.

Er staat de herders en hun helpers weer een drukke tijd te wachten. Het team is tijdens de hele lammertijd zeven dagen in de week, vierentwintig uur per dag in touw om de schapen en lammeren te verzorgen. Een drukke, maar ook een hele mooie tijd, volgens Marion. Dit jaar iets spannender dan voorgaande jaren, omdat het niet bekend is of het blauwtongvirus nog invloed heeft gehad op de dracht van de dieren.

Ook dit jaar zijn de lammetjes weer (symbolisch) te adopteren. Door een lammetje te adopteren helpt u de schaapskudde in het dragen van de extra kosten die een lammertijd met zich meebrengt. U krijgt een leuk kraamtasje mee naar huis en de kans om een uniek meet and greet fotomoment met de lammetjes te winnen.

Meer informatie over het lammetjesadoptieplan is te vinden op de website www.schapedrift.nl en in het Bezoekerscentrum van Stichting Schapedrift.