Laat de zomer maar komen! column

De regionale zomer staat er fraai gekleurd op. Los van hoe de weersomstandigheden de komende maanden zullen uitpakken, valt te zeggen dat we ons zo langzamerhand weer kunnen koesteren aan een gestaag doorbrekend zonnetje.
 

De Veluwe en ook Flevoland kunnen zich verheugen over de stijgende tendens van de economische barometer. Lees er dit nummer maar eens goed op na. De magere jaren voor de regionale horeca lijken passé. De autodealer kraait victorie, de automatiseerder draait als een trein. Accountant en groenvoorziener hebben handen vol werk, de recreatiebranche verwelkomt steeds meer mensen en een grafisch ontwerper ziet zijn omzet alleen maar toenemen.

En dan hebben we het nog niet gehad over de alsmaar gunstiger perspectieven voor de huizenmarkt. Ervaar in deze uitgave hoe een bouwonderneming, makelaardij en schildersbedrijf hiervan de vruchten plukken. Op de gehele Veluwe en in Zeewolde is de nieuwbouw van woningen bovendien weer op gang gekomen. Project na project is in uitvoer, of inmiddels al opgeleverd.

In regiogemeente Harderwijk hebben de eerste Waterfrontbewoners ondertussen de sleutel van hun nieuwe huizen in ontvangst mogen nemen. Het nieuwe woongebied Zuidereiland is al bijna uitverkocht. Tijdens de nationale Dag van de Bouw op 13 juni dromden de nieuwsgierigen samen.

Ze  verlekkerden zich aan de al opgeleverde woningen. Telden hun centen en lieten hun ogen begerig gaan over de op deze dag in de voorverkoop gegane appartementen, boothuizen en woningen in  nieuwe bouwfases van het Waterfront. Dat is natuurlijk kassa voor alle toeleveringsbedrijven en dus voor de regionale economie. De zomer gaat zeker doorbreken en voor zover u er tijd voor heeft wens ik u een goede vakantie toe!

Kees van Loon