Kunst in de Smeepoortstraat in Harderwijk op zaterdag 5 september

Dat de ondernemers in de Smeepoortstraat amateurkunstenaars een warm hart toe dragen is geen geheim. 

Dat is op zich ook geen wonder met een kunstuitleen en een gallery in 1 straat en het mooie Stadsmuseum om de hoek. Regelmatig vinden er in deze straat dan ook evenementen plaats. Op zaterdag 5 september is de straat zelfs weer helemaal omgetoverd tot een Kunstmarkt. Dit is een onderdeel van UITHarderwijk, op deze dag laten verschillende culturele organisaties op verschillende lokaties in de Binnenstad zien wat zij het komende jaar te bieden hebben. 

Amateurkunstenaars uit de regio tonen hun werken

De kunstmarkt is op zaterdag 5 september van 10.00 tot 17.00 uur in de Smeepoortstraat. Amateurkunstenaars uit de regio tonen hun werken. Verschillende technieken komen aan bod. Uiteraard zijn de kunstenaars altijd bereid om een toelichting te geven op hun werken. Hoe is het ontstaan? Welke materialen zijn er gebruikt? Zijn vragen waar u vast een antwoord op zult krijgen. 

Nieuwe editie van “Sterren op het Doek”.

Tijdens deze kunstmarkt zal er ook weer een editie van Sterren op het Doek plaatsvinden bij galerie Arneri. Vorig jaar was het onze burgemeester Harm-Jan van Schaick die zich liet portretteren door drie verschillende kunstenaars. Ook dit jaar heeft de organisatie weer een bekende plaatsgenoot kunnen strikken. Niemand minder als Koos Alberts zal zijn medewerking verlenen aan deze editie. Omstreeks 12.00 uur zal dit programma starten.  

Nog beperkt aantal kramen beschikbaar voor regionale kunstenaars

Inmiddels hebben al een twintigtal deelnemers zich gemeld, maar de organisatie wil graag meer amateurkunstenaars de kans geven om hun werken te vertonen. Bent u amateur-kunstenaar en wilt u graag uw werk laten zien? Er zijn nog een paar plaatsen vrij, dus neem dan snel contact op met Ron Kievits via [email protected].

sterren op het doek smeepoortstraat harderwijk