Kuikens, kikkerdril en eieren

De Dierenweide in Stadsweiden is al jaren voor vele mensen een begrip. Gelet op het aantal bezoekers van enkele honderden per dag voldoet het ook aan een behoefte. Vele ouders en grootouders bezoeken dagelijks met hun (klein)kinderen de Dierenweide in Harderwijk.

Veel kinderen komen op de Dierenweide voor het eerst van hun leven in contact met dieren. Konijnen, cavia’s, geiten en schapen

Alles is aaibaar. De Dierenweide is laagdrempelig en gratis toegankelijk. Openingstijden worden beperkt door de hoeveelheid vrijwilligers. Hoe meer vrijwilligers hoe vaker/langer men open kan zijn. De educatie speelt ook een belangrijke rol.

Momenteel staat er op de Dierenweide een tentoonstelling opgesteld van zaken waar de mensen normaal niet zo snel mee in aanraking komen. Kikkerdril waarmee het proces van dril tot kikker is te volgen. Dit zowel met echte kikkerdril, met afbeeldingen en ook via de tv. Ook staat de voorleesstoel bij de kikkerdril waar op regelmatige momenten wordt voorgelezen van “Kikker.” Er staat een expositie van eieren van enkele grammen tot een struisvogelei van ruim 1,5 kg. Van wit, blauw, bruin tot zwart. Tot slot staat er een grote bak met kuikentjes van verschillende kippenrassen. Deze hebben een hoog aah en ooh gehalte. Kortom, de Dierenweide is een bezoekje zeker waard.