Kruispunt Vondellaan/Alberdinck Thijmlaan Harderwijk: een gevaarlijk kruispunt! (Filmpje)

Veel mensen vinden het kruispunt Vondellaan/Alberdinck Thijmlaan in Harderwijk een gevaarlijk kruispunt. Dit komt namelijk niet door de inrichting van het kruispunt, maar door het verkeerde gedrag dat verkeersdeelnemers plegen.

 

Soms uit onwetendheid of onbekendheid met de verkeersregels, maar ook met opzet:

 
  • Voorrang wordt niet altijd verleend,
  • Bij de zebrapaden worden overstekende voetgangers niet voor gelaten.
  • Jonge verkeersdeelnemers twijfelen, waardoor bestuurders geen voorrang aan hen verlenen.
  • Daarnaast is het een erg druk kruispunt. 
  • Het ligt voor een winkelcentrum Stadsdennen en is een verbindingsroute tussen meerdere grote wijken. We kunnen de logistieke situatie niet zomaar veranderen.
  • Ook is het een route die door schoolgaande kinderen wordt gebruikt. Vooral de schoolgaande kinderen van de scholen uit de omliggende wijk geven aan het kruispunt niet veilig te vinden.
De voormalige leerlingen van groep 7 en nu groep 8 van basisschool de Schakel hebben afgelopen jaar meegewerkt aan een verkeersles i.v.m. de verkeerssituatie bocht Alberdinck Thijmlaan /Vondellaan. De wijkagent en BOA zijn langs geweest in een verkeersles en de kinderen hebben tekeningen gemaakt, die afgedrukt zijn op een spandoek met de gevaarlijke situaties.

Woensdagmiddag heeft Wijkplatform Stadsdennen samen met de politie, pers en medewerkers van de gemeente Harderwijk op een feestelijke manier deze actie afgesloten. Er was een springkussen, een versnapering en een mooie prijs voor de makers van het winnende spandoek.