Krista uit Harderwijk doet mee aan inlijstwedstrijd

​Krista Pieters, van Lijstenmakerij Harderwijk, doet mee met de inlijstwedstrijd. Alle lijstenmakers uit Nederland mogen meedoen in de strijd voor jury- en publieksprijzen. Krista hoopt stemmen te kunnen verzamelen om eerste te worden!

De wedstrijd bestaand uit 2 onderdelen: een vaste opdracht en een vrije opdracht.

Bij de vaste opdracht krijgen alle deelnemers hetzelfde item opgestuurd. Dit moeten de deelnemers volgens een voorgeschreven kwaliteitsnorm inlijsten. Dit jaar was het een prent van Picasso. Het tweede onderdeel is een vrije opdracht, hiervoor mag de lijstenmaker zelf bepalen wat hij inlijst mits het binnen het thema past. Het thema dit jaar was wereld beroemde kunstenaars. In deze categorie wordt voornamelijk gekeken naar creativiteit en vernieuwing.

Voor de vrije opdracht heeft Krista een samenwerking met een Ermelose kunstenaar die ze vijf jaar geleden bij de kapper heeft ontmoet. "Khairzul is een zeer creatief en autodidact kunstenaar. Zijn schilderstijl heeft de afgelopen jaren zo'n verandering doorgemaakt dat hij de stempel kunstenaar dubbel en dwars verdient." Krista wilde heel graag dat het object wat ze ging inlijsten laten versterken door de achtergrond en dacht gelijk aan Khairzul om hier zijn creativiteit op los te laten. "Hij heeft in de stijl van van Gogh het kustwerk op de achtergrond laten doorlopen en zelfs op de lijst laten doorbloeden. Persoonlijk vind ik het eindresultaat fantastisch en hoop vaker zulke samenwerkingen aan te gaan."

Lijstenmakerij Harderwijk

Voor de vaste opdracht heeft Krista geen samenwerking met een artiest: "Dit is puur materiaal en mijn eigen werkzaamheden". Voor de vaste opdracht heeft Kriste een dubbele spiegelijst gebruikt. "Picasso vind ik een karakterestieke man die niet vies was van ijdelheid. Dit heb ik benadrukt door een dubele spiegellijst te gebruiken."

Lijstenmakerij Harderwijk

De vrije opdracht was het een uitdaging om de juiste lijst te vinden omdat Krista niet wist was ze ging inlijsten. "Toen ik eenmaal een beslissing had gemaakt werd het een feestje. Een geschikte lijst was snel gevonden en Khairzul de vrije hand geven voor het schilderwerk was vanzelfsprekend. Toen hij aankwam met het eindresultaat was ik zo blij. Hij is het creatieve brein en ik heb met vakkennis het geheel op correcte wijze in elkaar gezet. Van ons beide zit er een hoop tijd en liefde in. Dit is toch wel een van mijn favoriete inlijstingen, ooit gemaakt!"
 

Stemmen op de werken van Krista kan nog tot 17 januari 2020!

Stem hier op de vaste opdracht.
 
Stem hier op de vrije opdracht.
 
Je kan in iedere categorie 1 keer stemmen per IP adres.