Koppeling van uw Skoda of elk ander merk.

Er zijn veel kenmerken die er op wijzen dat er een probleem met uw Skoda koppeling is of er aan zit te komen. Signalen die u als auto rijder niet altijd in de gaten heeft of herkend. 

Als ze bij Autobedrijf Harderwijk vragen gaan stellen worden de signalen vaak achteraf wel herkend.          

Signalen die u vooraf kunt herkennen zijn, het koppeling pedaal gaat zwaar, voelt raar, zit hoog of u krijgt hem minder goed in de juiste versnelling. Dit zijn de veelgehoorde opmerkingen achteraf.

Er zijn problemen die wel opgemerkt worden:

  • De koppeling slipt
  • Koppelings pendaal ligt op de grond
  • Koppeling kabel is gebroken
  • Hij slipt, maakt lawaai,tikt, trilt, of schokt
  • Het koppelingpedaal komt niet meer omhoog
  • Ik kan niet meer schakelen, of niet meer in de versnelling zetten / krijgen.

Bij deze problemen kunt u in veel gevallen niet meer rijden en moet uw auto direct naar de garage.

Wat bij elk probleem of storing belangrijk is, geldt ook voor problemen met de koppeling. De juiste diagnose stellen om er achter te komen wat er werkelijk aan de hand is zodat u niet voor onnodige kosten opdraait. 

Afhankelijk van het model en bouwjaar van uw Skoda kan de bediening van uw koppeling mechanisch (kabel) of hydraulisch zijn. Te weinig koppelingsvloeistof in het reservoir kan voor problemen zorgen. Bij de meeste modellen stelt het systeem zich zelf.  

Aangezien de koppeling tussen de motor en de versnellingsbak zit gemonteerd, moet de versnellingsbak gedemonteerd worden om de oude koppelingset te kunnen demonteren en de nieuwe te monteren. Dit is een behoorlijke intensieve en precieze ingreep die veel tijd in beslag neemt tijd zo'n 3 tot 6 uur. De set bestaat uit koppelingsplaat een drukgroep en een druklager.

Indien uw Skoda / auto is uitgerust met een tweemassa vliegwiel adviseren wij u deze ook te vervangen.

Aangezien Skoda of elk ander merk autofabrikant niet zelf maar een merk als Sachs of Luk dit construeert en levert krijgen wij net als de dealer levering en de daarbij behorende training rechtstreeks van de fabrikant. Het zelfde product in een andere doos en andere prijs.

Vakkundig gemonteerd met garantie voor een aantrekkelijke prijs. Een onderdeel met een belangrijke functie die de afgelopen jaren enorm is verbeterd, maar niet onverslijtbaar is.
Vraag vrijblijvend een offerte aan bij Autobedrijf Harderwijk, zij geven u graag advies.

Autobedrijf Harderwijk - Hans van den Broek

Adresgegevens

Reaumurstraat 10-A
3846 BZ Harderwijk

Telefoon

T. 0341-430446

Openingstijden

Ma 8.00 - 17.00 uur
Di 8.00 - 17.00 uur
Wo 8.00 - 17.00 uur
Do 8.00 - 17.00 uur
Vr 8.00 - 17.00 uur
Za Gesloten
Zo Gesloten
Meer info