Koploper maatje te groot voor VVOG (wedstrijdverslag)

VVOG heeft zatedag met 0-2 verloren van koploper FC Lisse. Enzo Stroo was met twee doelpunten in de eerste helft de matchwinner.

1e helft

VVOG startte zaterdag met Jake Wollgarten in de basis. Hij verving Jeffrey Snijders die vanwege een schorsing vandaag als toeschouwer langs de kant plaats mocht nemen. Ook Paul Eppink stond na lang blessureleed eindelijk weer eens onder de lat.

FC Lisse kende een raketstart, maar dat was mede te danken aan een slippertje van VVOG-doelman Eppink. Stroo werd in de vierde minuut de diepte ingestuurd en zijn harde en droge schot glipte door de handen van Eppink die zijn rentree graag anders had willen zien: 0-1. VVOG ging daarna op jacht naar de 1-1, maar FC Lisse bleef de gevaarlijkere ploeg. De koploper wist vaak een mannetje meer te creëren op de flanken met diepgaande backs. Dat leidde al een paar keer tot gevaarlijke voorzetten, maar in de 23e minuut viel de ‘forentscheidung’ toen Enzo Stroo een mooie voorzet van Zwetsloot van dichtbij tot doelpunt promoveerde: 0-2. Vijf minuten later leek Jeremy de Graaf de aansluitingstreffer aan te tekenen, maar zijn schot van een meter of 8 ging helaas aan de verkeerde kant van de paal. In het restant van de eerste helft nog wat kleine kansjes over en weer, maar die gingen of naast of werden onschadelijk gemaakt door beide doelmannen.

2e helft
VVOG startte ongewijzigd aan de tweede helft en was duidelijk van plan zich niet zomaar bij een nederlaag neer te leggen. In de 48e minuut een gevaarlijke indraaiende voorzet van Dijkhof, maar Cummins wist de bal nog net over de lat te tikken. Even later een vrije trap recht voor de goal vanaf een meter of 22. Het schot van Jeremy de Graaf werd nog net aangeraakt door het muurtje van FC Lisse waardoor de bal net naast hobbelde. De corner leverde helaas ook niets op. Ook een hard en gedrukt schot van Bottenheft leverde geen doelpunt op. Met een mooie duik wist de FC Lisse-doelman de bal weg te stompen. Halverwege de tweede helft stoomde Jake Wollgarten goed op aan de rechterkant. Met een mooie beweging passeerde hij een man in het strafschopgebied, maar zijn schot werd door doelman Cummins op de lijn gestopt. Lisse had af en toe counterkansen, maar ging daar niet altijd even zorgvuldig mee om. Ook bleken Lücke en Groenewegen vaak een moeilijke sta in de weg te zijn voor de aanvallers van FC Lisse. Dat leverde overigens wel een gele kaart op voor Lücke voor een iets te forse charge. Geleidelijk vloeiden de krachten weg bij beide ploegen. VVOG bleef het echter wel proberen. Een mooie combi in het strafschopgebied leverde Biya nog een goede kans op, maar zijn harde schot werd door Cummins van dichtbij nog net overgetikt. In de absolute slotfase wist Paul Eppink nog een hard schot van dichtbij te keren en zo bleef het 0-2.

Nabeschouwing
De overwinning van Lisse was verdiend op basis van een betere eerste helft. De tweede helft was VVOG de iets betere ploeg, maar omdat de aansluitingstreffer niet viel kon FC Lisse ogenschijnlijk de wedstrijd makkelijk uitvoetballen. Een hardwerkend VVOG mistte vaak net de finesse om het de koploper echt moeilijk te maken. Geen schande natuurlijk, maar punten zijn wel heel hard nodig op dit moment. Komende zaterdag speelt VVOG thuis tegen Harkemase Boys dat het sinds de trainerswissel en de terugkomst van Thomas Prinsen weer aardig op de heupen heeft.