Koninklijke onderscheiding voor Dries van den Berg

Burgemeester Harm-Jan van Schaik heeft zaterdag 10 november een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt aan de heer Dries van den Berg. 

De uitreiking vond plaats tijdens de officiële opening van de nieuwe viszaak en het palingmuseum van Dries van den Berg & Zn. Dries van den Berg is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Dries van den Berg wie kent hem niet en met zijn vele manieren gaf en geeft hij kleur aan de stad. Dries is een markante persoonlijkheid, hij wordt wel eens de Eibert den Herder van deze tijd genoemd. Al sinds 1983 is hij nauw betrokken bij de organisatie van de Aaltjesdagen. Een niet meer weg te denken evenement in onze stad.

Iedereen die de traditionele Harderwijker Haringparty wel eens heeft meegemaakt weet dat Dries niet te evenaren is als het gaat om enthousiasme, belangstelling voor ondernemers en voor goede doelen. Hij schitterde vele jaren als veilingmeester, adviseur en ambassadeur van dit mooie en gezellige evenement. 15 Jaar lang was hij bestuurslid van de Stichting Visserijdagen Harderwijk en nauw betrokken bij het
Admiraal zeilen en het organiseren van de visrookwedstrijden.

Ook was hij bestuurslid van de Botterstichting en ondersteunde onder meer de ontwikkeling van een lesbrief en een docentenhandleiding. Maar ook meer direct op zijn vakgebied heeft hij zijn sporen als vrijwilliger bij de Nederlandse Vereniging van palinghandelaren verdiend. Dries levert een belangrijke bijdrage aan het in stand houden van de palingcultuur in Nederland. Goed om te zien hoe hij het werkelijke
verhaal over de paling wil vertellen en zich inzet voor de Stichting Duurzame Palingsector Nederland en een visbelevingspaleis met een palingmuseum kon dan ook niet uitblijven.

Dit alles een op een rijtje is het niet zo verwonderlijk dat verschillende mensen de afgelopen tijd aangaven dat Dries van den Berg eigenlijk wel een lintje verdient! 

Dries van den Berg, iemand die zich al 40 jaar als viskundige en ambassadeur van Harderwijk als visserijstad op een inspirerende manier ten bate van de samenleving heeft ingespannen en anderen heeft gestimuleerd, heeft het de Koning behaagd hem te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Koninklijke onderscheiding voor Dries van den Berg

Palingrokerij en Vishandel Dries van den Berg

Adresgegevens

Stephensonstraat 2
3846 AK Harderwijk

Telefoon

T. 0341-423723

Openingstijden

Ma 9.00 - 18.30 uur
Di 9.00 - 18.30 uur
Wo 9.00 - 18.30 uur
Do 9.00 - 18.30 uur
Vr 9.00 - 18.30 uur
Za 9.00 - 18.00 uur
Zo Gesloten
Meer info