Komst Tiny Houses aan Rappad nog onzeker

Het was even schrikken voor de bewoners van de Rapdreef, de Chansondreef en appartementencomplexen aan onder meer de Bachdreef. Afgelopen maandag kregen zij een folder van de wijkvereniging Drielanden door de brievenbus. Met daarin vrij ver uitgewerkte plannen voor drie off grid tiny houses op de locatie van de oude C1000. 

Terwijl het braakliggende gebied juist een parkachtig karakter zou krijgen, met pluktuin en zithoekjes.

Tijdens de commissievergadering Ruimte van donderdag 15 februari, zouden de plannen verder besproken worden. En de bewoners waren massaal aanwezig.

Meneer Schouten sprak in namens alle bewoners van de Rapdreef en verschillende bewoners van de Chansondreef, meneer Stob sprak in namens de bewoners van appartementencomplex Cantate aan de Bachdreef. Beiden twijfelden aan de geschiktheid van de locatie voor het experimentele wonen. “Volledig off grid, midden in een woonwijk. Zelf zorgen voor het verwerken van afvalwater, het opwekken van stroom via een aggregaat als de zonnepanelen niet toereikend zijn. Kan dat wel midden in een woonwijk? Zorgt dat niet voor veel overlast?”, wil Stob weten.

Ook het wegvallen van het voetbalveldje is voor de bewoners een tegenvaller.

“Helemaal nu het fietspad door de wijk drukker is geworden na het wegvallen van het fietspad naast het spoor”, aldus Schouten. Hij deed een tegenvoorstel voor een locatie. “Wij denken dat de grond tussen de A28 en de Drielandendreef veel geschikter is, omdat die niet midden in een woonwijk ligt, maar er net naast.”

De politieke partijen wilden graag van de verantwoordelijk wethouder Jeroen de Jong weten waarom de omwonenden in zo’n laat stadium bij de plannen betrokken werden, helemaal na de heisa rondom de Stadsdennenkerk. “Wij wilden juist deze avond gebruiken om de bewoners aan het woord te laten, zodat u als commissie vanavond hoort welke plannen er zijn en wat de buurt er van vindt”, antwoordt De Jong. “U hebt als raad het college de opdracht gegeven om op zoek te gaan naar geschikte locaties voor een pilot met Tiny Houses. We hebben er een gevonden en presenteren dat nu aan u. Daarbij hoort u meteen wat de omwonenden er van vinden en welke bezwaren zij hebben. Uit eerste hand.” De Jong gaf aan dat de commissie geen besluit hoeft te nemen. “Het is aan u om met de plannen die er zijn en de meningen uit de buurt wat te doen.”
Het onderwerp Tiny Houses komt waarschijnlijk terug als debat in de raadsvergadering van 8 maart.