KNNV- Paddenstoelenexcursie Boshuis Drie zaterdag 10 oktober 2015

De afdeling Noordwest Veluwe van de Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging houdt op zaterdagmiddag 10 oktober een  paddenstoelenexcursie bij Boshuis Drie.

De week wordt bekeken in welk deel van het Speulder- en Sprielderbos de meeste paddenstoelen te vinden zijn.

Deze bossen staan bekend als één van de mooiste en oudste bossen van ons land. Dit bos bevat eeuwenoude eiken en beuken. Het kenmerkt zich ook door flinke hoogteverschillen(Solse gat) en een grote variatie in bostypen.

U heeft hier kans op een grote verscheidenheid aan paddenstoelen.  Allerlei hout- en korstzwammen op levende en dode bomen, zoals tonderzwammen en de roodgerande houtzwammen en allerlei soorten boleten, amanieten en mycena's.

Er worden vaak onverwachte soorten gevonden.

De excursie start om 13.30 uur vanaf het parkeerterrein bij Boshuis Drie. De excursie duurt tot ongeveer 16.00 uur en wordt geleid door Annemarie Kooistra. Deelnemers zonder eigen vervoer, die vanuit Harderwijk willen meerijden, worden verzocht dit van te voren door te geven aan Dick Dooyewaard, [email protected]  of 0341-254538. De wandeling is gratis

Kijk bij slecht weer de dag ervoor op het Gastenboek of de excursie doorgaat.

Goudhoede paddenstoelen KNNV
Foto: Dhr. Jonker

Het vertrek voor deze excursie is om 13.15 uur vanaf het parkeerterrein op de hoek Groeneweg/Dirk Staalweg voor het Kerkelijk Centrum in Ermelo en om 13.00 uur vanaf de Johanniterlaan te Harderwijk. Belangstellenden zijn hartelijk welkom! Meer informatie op www.knnv.nl/noordwestveluwe