KNA gebouw in Hierden officieel geopend en heeft een nieuwe naam

Muziekvereniging Kunst Na Arbeid aan de Zuiderzeestraatweg 57 in Hierden (het voormalig Zanglokaal) is maandagavond 26 september officieel geopend door burgemeester Harm-Jan van Schaik en wethouder Martijn Pijnenburg.

Na een flinke verbouwing van bijna twee jaar was het dan zover!

Veel mensen waren naar de officiele opening gekomen.Tijdens de opening werd ook de nieuwe naam van het gebouw bekend gemaakt, Muziekhuis op vaste grond. 

Opening Muziekhuis op vaste grond

Omdat de naam Zanglokaal niet meer passend voor de muziekvereniging was, waren ze op zoek naar een nieuwe naam. Iedereen kon daarom tot uiterlijk 1 september suggesties indienen voor een nieuwe naam. Ze hebben veel inzendingen ontvangen, maar twee namen sprongen eruit. Twee dames van de muziekvereniging hadden een naam ingediend en hun naam werd uitgekozen. Eén had het Muziekhuis ingediend en de ander op vaste grond. Ze kregen beide een dinerbon.

Willemijn Hop bedankte iedereen die mee heeft geholpen om dit gebouw te realiseren. In het bijzonder werden de heren Henk Prophitius, Gerrit Hop en Evert Hop in het zonnetje gezet. Zij hebben de afgelopen twee jaar bijna dagelijks geklust en verbouwd aan het nieuwe gebouw. Ze kregen een mooie metseltroffel en een bos bloemen voor hun partners.

Vrijwilligers in het zonnetje
(Vlnr. Henk Prophitius, Gerrit Hop en Evert Hop)

Muziekhuis op vaste grond opening

Na de opening was er tot 20:00 uur gelegenheid om het gebouw te bewonderen onder het genot van een hapje en drankje. De muzikanten van de muziekvereniging hebben na de feestelijke opening een mini concert gegeven.

Opening muziekhuis op vaste grond