Klinkende namen op primeur Donkere Dagen Festival!

Het Donkere Dagen Festival vindt plaatst op zaterdag 23 en zondag 24 januari 2016 op de Vischmarkt in Harderwijk.

Het jaar is net begonnen, de feestdagen zijn voorbij, en met Blue Monday in het vooruitzicht hebben Cultuurkust, Popschool Harderwijk en Heel Nederland Schrijft een hartverwarmend programma  samengesteld voor het eerste Donkere Dagen Festival!

Kom en geniet op zaterdag 23 januari 2016 vanaf 19.30 uur van klassiek, jazz, pop en theater in de intieme sfeer van woonkamers rondom de Vischmarkt (Harderwijk).

‘Er doen klinkende namen van uitsluitend professionele artiesten mee’, aldus de organisatie,  ‘zoals dichteres en schrijfster Tjitske Jansen, singer/songwriter Yori Swart en de aanstormend talenten van Backgammon, die in de finale van de Grote Prijs van Nederland staan. Maar ook kleinkunstenaar Max Douw, bekend van zijn vertolking van Alfred Judokus Kwak, de Gebroeders van Santen, een begrip in de Nederlandse Jazz scène, de Utrechtse singer/songwriter Jo Marches, het Amsterdamse jazztrio Bondarev | De Wit | Van Rhijn,  cellist Arturo Muruzabal en violist Esther Kövy, kleinkunstenares Marjolein van der Heide, singer/songwriter Casper Adrien (folk), en violiste Lenneke Dijkens treden op’.

Er zijn vier routes samengesteld waar het publiek uit kan kiezen. Elke route heeft de naam van een sterrenbeeld die als navigatie dient voor de Donkere Dagen-tocht. Tickets à € 17,50 geeft je toegang tot drie optredens in drie verschillende huiskamers. 

Niemand minder dan cabaretduo Speelman en Speelman is de hele avond de gangmaker in de Grote Beer tent op de Vischmarkt en zorgt van 22.00-23.15 uur voor een spetterend optreden. Gratis toegang voor iedereen!

Op zondag 24 januari 2016 kan je om 15.00 uur in de Grote Beer genieten van de mooiste gedichten en verhalen tijdens het literaire programma ‘Wintervertellingen’.  Laat je meevoeren door de voordrachten en wees erbij als de winnaars bekend gemaakt worden van de schrijfwedstrijden van Heel Nederland Schrijft. 

Met voordrachten van Gert-Jan van den Bemd, winnaar korte verhalen wedstrijd vorig jaar, Hanneke Jongeling, winnares poëziewedstrijd Hollandse Landschappen en de vijf genomineerden van de schrijfwedstrijd Wintervertellingen. Hoofdredacteur van het magazine ‘Heel Nederland Leest’ Martijn Adelmund is de gastheer deze middag. De muzikale omlijsting van het programma ligt in handen van de Harderwijkse band ‘Go South’. Tickets € 5,-.  
 
Meedingen naar de hoofdprijs? Tot 16 januari 2016 kunnen schrijvers nog hun Wintervertelling insturen. Zie: heelnederlandschrijft.nl

Om 13.30 uur start een gratis literair kinderprogramma. De kinderen gaan met schrijfster Margriet Breet, acteur en verteller Bas Grömmel mee op ontdekkingstocht, o.a. door de Vischpoort; ‘van geheimzinnige en bijzondere verhalen word je lekker warm, voel je je niet zo bang meer in het donker. We gaan samen op zoek naar de dromen, de kleuren en de helden van het donker.' Een knus voorleesprogramma met de nodige interactie!   Startpunt: Grote Beer.

Voor meer informatie en tickets: www.donkeredagen-festival.nl
en zie Facebook: www.facebook.com/donkeredagenfestival
Speelman en Speelman op Donkere Dagen Festival Harderwijk