Klerendingen (column)

Dat ene kledingstuk dat elke vrouw in de kast heeft liggen, dat kledingstuk dat ooit favoriet was, het kledingstuk van twee zwangerschappen en vijf kilo geleden. Dat ding dat je ooit een goed gevoel gaf, maar nu als een continue blikvanger in de kast hangt. Die heb ik dus laatst gewoon weg gedaan. Hoppa.

Wij zijn gek. Waarom bewaren we iets waar ons lijf letterlijk uit is gegroeid? Waarom leggen we onszelf op dat we daar ooit nog in willen passen? Waarom proberen we dat elke seizoenswissel weer? Wij zijn onze grootste kwelgeest.

Toen ik vorige week mijn herfst-en winterspullen aan het inruimen was, zag ik 'm weer hangen. En ik was er klaar mee. In plaats van de herinneringen koesteren, zoals we doen met een bewaard rompertje, wilde ik weer zijn als toen. En het gekke is, dat wil ik helemaal niet. Ik ben oneindig veel blijer met de ik van nu. Zowel innerlijk als uiterlijk. Dus zonder te passen (want tegen beter weten in, wie weet hè?), deed ik 'm in de bak. Nieuwe herinneringen voor iemand anders.

Al denk ik nu, had ik 'm nog maar even bewaard. Tot 16 november. Dan is er in de Regenboog in Harderwijk een thema-avond over kleding. Tijdens deze 'Trek het (je) aan' - avond, leer je niet alleen over waar kleding vandaan komt en hoeveel kleding eigenlijk gewoon genoeg is. Je kunt er ook (ver)kopen of ruilen. Kun je de herinneringen nog meegeven ook.

Meedoen? Kijk op https://www.woordendaad.nl/binnenstebuiten/workshop-kledingavond-16-november-2021/

Petronella

Harderwijkse Zaken

Adresgegevens

Brouwersbosweg 1
3849 NG Hierden

Telefoon

T. 06-53190013

Openingstijden

Ma 08.00 - 17.00 uur
Di 08.00 - 17.00 uur
Wo 08.00 - 17.00 uur
Do 08.00 - 17.00 uur
Vr 08.00 - 17.00 uur
Za Gesloten
Zo Gesloten
Meer info