Kleine pijntjes (column)

Mijn jongste zoon zit in groep 2. De keren dat ik hem naar de klas mocht brengen (omdat ik te laat was), zijn op een hand te tellen. Waar ik mijn oudste zoon twee jaar lang elke dag naar zijn stoeltje bracht, moet ik mijn jongste sinds dag 1 van groep 1 op de stoep van me lostrekken en zijn handje in de hand van de juf duwen. We huilden allebei, hij op de stoep, met de hakken in het zand, ik later in de auto.

Hij vindt het niet eerlijk. Als Corona straks eindelijk voorbij is, gaat hij naar groep 3 en mag ik hem nooit meer naar de klas brengen

. Ik snap hem, het is ook niet eerlijk. Het is één van de vele redenen waarom ik me heb laten vaccineren. Shit, ik zou me wekelijks wel drie keer willen laten testen om hem de klas in te kunnen brengen. Want hij wordt nooit meer vier en vijf. En bij de eerstvolgende eerste klas, wil hij zelf waarschijnlijk tien keer anderhalve meter afstand. Minstens.

Zonder gekheid. Dit kleine pijntje is natuurlijk niets vergeleken bij het verdriet wat Corona veroorzaakt en heeft veroorzaakt. De mensen die overleden, de ondernemers die failliet gingen. Maar het is wel ons kleine pijntje.

We hebben allemaal gezien hoe ons land de afgelopen anderhalf jaar op- en van het- slot is gegaan. Na een onrustige zomer, dreigen we weer naar een lockdown te gaan. Twee weken, adviseert het OMT. Prima hoor, als het nodig is. Maar het enige dat volgens mij echt helpt, is de vaccinatiegraad opkrikken. Ja, ik weet dat vaccineren niet honderd procent effectief is tegen het virus. En dat ook iemand die volledig gevaccineerd is, Corona kan krijgen en anderen nog kan besmetten. Maar je wordt als gevaccineerde, negen-van-de-tien-keer, wel veel minder ziek als je het krijgt. En daar zit de crux. Als je niet zo ziek wordt en 'het griepje' gewoon thuis uit kunt zitten, hoef je de zorg niet extra te belasten. Dan is er op de ic en de verpleegafdeling weer ruimte, kunnen de geplande operaties weer uitgevoerd worden. Dan pas, is er een soort van normaal om naar terug te gaan.

En wie weet, misschien kan ik dan in juni 2022 mijn jongste nog een maand de klas in brengen. Volledig gevaccineerd en met een negatieve testuitslag op zak. Ik doe het zo hoor. Kleine moeite toch?

Petronella
 

Harderwijkse Zaken

Adresgegevens

Brouwersbosweg 1
3849 NG Hierden

Telefoon

T. 06-53190013

Openingstijden

Ma 08.00 - 17.00 uur
Di 08.00 - 17.00 uur
Wo 08.00 - 17.00 uur
Do 08.00 - 17.00 uur
Vr 08.00 - 17.00 uur
Za Gesloten
Zo Gesloten
Meer info