Kirstin Gramlich opent 9 juli Harderwijker orgelserie

Op donderdag 9 juli a.s. vindt het eerste concert plaats in de 35e orgelserie op het Bätz-orgel van de Grote Kerk in Harderwijk.

Het orgel wordt dan bespeeld door de Cantor-organist van de Grote Kerk in Deventer, Kirstin Gramlich. Vorig jaar gaf zij een prachtig concert in Harderwijk en dat is volop reden om haar wederom te vragen.

Kirstin Gramlich werd geboren in Weinheim a/d Bergstrasse en kwam in 2001 na het afronden van de studie Kirchenmusik aan de Hochschule für Musik und Tanz in Keulen naar Nederland. Zij voltooide vervolgens de masteropleiding orgel aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en de hoofdvakstudie koordirectie aan het Conservatorium van Amsterdam. Kirstin Gramlich geeft concerten in binnen- en buitenland, als solist en als lid van het Anemos ensemble (met trompettist Christoph Barth) en het experimentele collectief Computer Aided Breathing. Haar repertoire bestrijkt alle facetten van de orgelliteratuur. In 2008 won zij de Premio Fidapa bij het Agati Tronci Concours in Pistoia  en zij was genomineerd voor de Sweelinck Mueller-Prijs in 2009. Sinds 2013 is zij werkzaam in Deventer.
 
Het concert in Harderwijk begint zij met de Preludium en Fuga in C (BWV 547) van Johann Sebastian Bach. Vervolgens speelt zij oude muziek van heinrich Scheidemann (17e eeuw), maar ook 20e eeuwse muziek van de Engelsman Herbert Howells (Master Tallis’s Testament) en van Paul Hindemith. Laatstgenoemde werd in de zestiger jaren veel gespeeld, maar is daarna wat vergeten. Na een improvisatie eindigt Kirstin haar concert met de bruisende Toccata en Fuga in d van Max Reger.
 
Het concert in de Grote Kerk begint om 20.15 uur. Om 19.45 uur gaan de deuren van de kerk open. De toegangsprijs bedraagt € 7,50 (65+: € 6,-). Voor de prijs van € 1,- is een programmaboekje met toelichtingen verkrijgbaar. Parkeren kan (gratis) op het kerkplein.
Orgelconcerten Grote Kerk Harderwijk