Kinderen Waterfront maken zich hard voor voetbalveldje

Door Harry Schipper – Kinderen in het Waterfront, met een aantal van hun ouders voorop, gaan zich hardmaken voor een voetbal- of trapveldje in hun eigen wijk.
 

Kinderen Waterfront maken zich hard voor voetbalveldje

De ouders deden woensdag via Whatsapp een oproep aan alle kinderen in het Waterfront om vrijdagmiddag om half vijf bijeen te komen in het toekomstige parkje, nu nog een kale zandvlakte tussen de boulevard en de huidige huizen in het Waterfront.

Op die manier willen ze aandacht vragen van het gemeentebestuur. Door de groei van het aantal kinderen volstaan de huidige speelgelegenheden niet meer, stellen ze.

Gangmaker achter het initiatief is Corné Wegerif, zelf vader van een jongen van vier en een meisje van zeven jaar. “Ik heb de brutale jas maar aangetrokken en een bericht rondgestuurd”, vertelt hij. “Daar is massaal op gereageerd. Iedereen vind dat er hier iets moet komen, waar de kinderen bij elkaar kunnen komen. De wijk groeit en er komen steeds meer kinderen. Er zijn nu twee speelplaatsjes, vooral voor kleine kinderen. Eentje kun je bijna geen speelplek noemen. Daar staan wat kleine toestellen tussen een paar huizen, in de schaduw”.

“Vooral voor de wat oudere kinderen is er eigenlijk niets”, aldus Wegerif”. Ze trappen nu wel eens tegen een bal in de hofjes, maar daar staan ook auto’s geparkeerd, dus daarover wordt dan wel eens een opmerking gemaakt”. Hij wil met zijn oproep bereiken dat kinderen met ideeën komen. “Een trapveldje, of een skatebaan; mij maakt het niet zoveel uit. Het gaat gewoon om een plek waar ze elkaar kunnen ontmoeten, waar ze samen heen kunnen gaan”.

Corné Wegerif wijst naar andere wijken in Harderwijk, waar veel meer te doen is voor kinderen. “In Drielanden heb je zowat om de honderd meter wel een trapveldje. Hier is nog helemaal niets”.

Een relatie tussen de geplande komst van een flatachtig gebouw, ‘de toren’ in het parkje tussen Waterfront en boulevard, waarover recent de gemeente een oproep deed om met suggesties te komen, en met het trapveldje is er volgens Wegerif absoluut niet. “Daar heeft het niets mee te maken hoor”, verzekert hij. “Maar als ze daar een trapveldje plannen, naast die waarschijnlijk peperdure appartementen, – het zijn dure meters hier in het Waterfront - kun je wachten op opmerkingen van die bewoners”.