Kinderen ontdekken CSI

Op dinsdag 13 juni start om 10.00 uur een nieuwe workshop bij BITT Belevingscentrum Wetenschap en Technologie in Harderwijk. 

Kinderen van groep 8 van basisschool Fontanusschool uit Harderwijk gaan als forensisch onderzoeker aan de slag.

Tijdens deze workshop worden technische vaardigheden geleerd. Tijdens de eerste workshop zijn wijkagent Ronald van Boven en een forensisch onderzoeker uit Apeldoorn aanwezig om het onderzoek te begeleiden en bijzondere technieken voor te doen. De organisatie wil kinderen op jonge leeftijd in aanraking laten komen met techniek. Kinderen gaan aan de slag met technologische snufjes om misdaden op te lossen. Nergens komen wetenschap en technologie zo dicht bij elkaar! 
 
BITT Belevingscentrum Wetenschap en Technologie stimuleert en enthousiasmeert jeugd en jongeren voor techniek. Zij doet dit voornamelijk door het geven van workshops voor basisscholen in Noordwest Veluwe. Zij speelt in op de 21e eeuwse vaardigheden en gebruikt onderwerpen die in de belevingswereld van de doelgroep liggen. Zelf op onderzoek uitgaan wordt bevorderd. 

“Inbraak bij BITT!

Maak een daderprofiel op en kom achter technologische snufjes die een forensisch medewerker gebruikt. Los jij het misdrijf op en weet jij door wie de inbraak is gepleegd en hoe? Is het een man of een vrouw, hoe lang is hij of zij en waar komt de misdadiger vandaan? Belevingscentrum BITT is omgetoverd in een plek waar een misdaad is gepleegd. Beleef het mee!”

BITT belevingscentrum opening CS