Kinderen ontbijten met burgemeester in het Huis van de Stad

Tijdens de week van het Nationaal Schoolontbijt waarin een half miljoen kinderen samen gezond ontbijten op zo’n 2.500 basisscholen, vond ook het Burgemeestersontbijt plaats.

In Harderwijk nodigt de burgemeester schoolkinderen uit voor een gezamenlijk ontbijt in het Huis van de Stad, net als in circa 275 andere Nederlandse gemeenten. 

Op vrijdag 9 november waren 35 leerlingen van basisschool De Bogen op bezoek in het Huis van de Stad om samen met burgemeester Harm-Jan van Schaik gezond te ontbijten.

In het stadhuis schuiven ze samen aan de ontbijttafel en maken ze kennis met elkaar. Zo geven ze het goede voorbeeld van een gezonde start van de dag.

Stichting Kinderpostzegels

Burgemeester Van Schaik betaalt symbolisch voor het ontbijt dat de kinderen meebrengen met een donatie aan de stichting Kinderpostzegels, die zich sterk maakt voor kwetsbare kinderen. Met het jaarthema ‘Een feestje voor iedereen!’ laten het Nationaal Schoolontbijt en Kinderpostzegels zien dat een feestje pas een feestje is als iedereen erbij hoort.

Schoolontbijt 2018 CBS de Bogen Harderwijk