Kinderen: meedoen met Paasspel Harderwijk

Niet repeteren en toch meedoen met een leuk paasspel. Die gelegenheid hebben kinderen die mee willen doen aan een zogenaamd ‘Paasspel’ dat jaarlijks plaatsvindt en dat populair is bij kinderen in de basisschoolleeftijd. 

Plaats van handeling is de Catharinakerk aan de Van Maerlantlaan 1 in Harderwijk op 11 april, aanvang 18.30 uur.

Voor kinderen is dit een ideale gelegenheid in hun algemene ontwikkeling om op een speelse iets meer te leren van het christendom. Het paasspel handelt over de intocht van Jezus in Jeruzalem en het daarop volgende laatste avondmaal dat Hij met zijn volgelingen had. Door dit spel worden de betekenis van Goede Vrijdag en Pasen duidelijk. De toon is licht en er is veel interactie. ‘Kinderen hoeven niet te oefenen, deelname is spontaan’, aldus Antoinette Bottenberg die het spel begeleidt.
 
Kinderen die zin hebben om mee te doen hoeven zich niet van tevoren op te geven. Ze mogen ook vriendjes en vriendinnetjes, ouders, grootouders of andere familieleden meenemen. ‘We willen kinderen kennis laten maken met wat  religieuze achtergrond van onze cultuur die ze anders zouden missen’, aldus Bottenberg.