Kinderburgemeester van Harderwijk hijst nieuwe vlag in speeltuin Havenkwartier

Kinderburgemeester Daan Boersma heeft vandaag (25 januari) een nieuwe gemeentevlag van Harderwijk gehesen in speeltuin ’t Havenkwartier, centraal gelegen in De Zeebuurt. 

Daan bood de splinternieuwe gemeentevlag aan de buurt- en speeltuinvereniging ’t Havenkwartier aan, nadat één van de leden de gemeente er, via de BuitenBeter-app, op had geattendeerd dat de huidige vlag door het jarenlange gewapper was versleten

Buiten spelen is leuk en gezond
De sinds oktober vorig jaar geïnstalleerde kinderburgemeester Daan Boersma leek het een goed idee om de oude gerafelde vlag te vervangen door een nieuw exemplaar: “Speeltuinen zijn belangrijk voor kinderen, want spelen is leuk en gezond. Het is beter dan de hele dag binnen gamen. Deze speeltuin is wel een van de mooiste van Harderwijk. Daar hoort gewoon een mooie vlag te wapperen”.
 
Daan hees de vlag samen met Tineke Poel, die tegenover de speeltuin woont. Kinderen en hun ouders kunnen bij haar terecht voor een toegangskaartje van vijftig cent of een abonnement voor het hele gezin voor een tientje per jaar. De ruim opgezette speeltuin is ook in coronatijd bij mooi weer open – dagelijks, behalve op zondag – en is daarmee één van de plekken in Harderwijk waar kinderen onbekommerd kunnen spelen.
 
De Harderwijkse gemeentevlag
De Harderwijkse gemeentevlag telt drie gele en drie blauwe banen, waarbij het geel verwijst naar het Hanzeverbond en het blauw naar de band die Harderwijk heeft met het huis van Nassau. De middelste banen hebben iets weg van kantelen en verwijzen naar het vesting verleden van de stad. De zes banen symboliseren de zes studierichtingen die studenten tussen 1647 en 1811 konden volgen aan de universiteit van Harderwijk: godgeleerdheid, oosterse talen, rechten, filosofie, medicijnen en geschiedenis.

Harderwijkse Vlag foto Harry Schipper
(Foto gemaakt door Harry Schipper)